Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi na US Openu

Ukrajinka odbila rukovati se s Bjeloruskinjom, objasnila je zašto je to napravila

(SP)BRITAIN-LONDON-TENNIS-WIMBLEDON
Li Ying/XINHUA
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.09.2022.
u 10:00

– Nikad me nije došla vidjeti da mi kaže što misli (o sukobu koji je u tijeku). Nemam ništa protiv nje osobno. Samo mislim da ima važnu ulogu kao članica WTA Vijeća tenisačica, a također i izvan teniskih terena, u svojoj zemlji.

Ukrajinska tenisačica Marta Kostyuk odbila je u četvrtak rukovati se s Bjeloruskinjom Victorijom Azarenkom nakon poraza u drugom kolu US Opena, kazavši da je to bio "njen izbor" jer zamjera svojoj bjeloruskoj protivnici šutnju o ratu u Ukrajini.

– To je bila moja odluka. Nisam htjela – objasnila je Kostyuk na konferenciji za novinare, koja se radije odlučila za lagani dodir reketa na kraju meča u kojem je Azarenka bila bolja sa 6:2, 6:3.

– Nikada me nije došla vidjeti da mi kaže što misli (o sukobu koji je u tijeku). Nemam ništa protiv nje osobno. Samo mislim da ima važnu ulogu kao članica WTA Vijeća tenisačica, a također i izvan teniskih terena, u svojoj zemlji. Mislim da je mogla učiniti više – rekla je 20-godišnja Ukrajinka.

– Jednostavno mislim da to nije ispravan način ponašanja, s obzirom na okolnosti u kojima se trenutačno nalazim – dodala je Kostyuk, također tvrdeći da je pokušala kontaktirati Azarenku SMS porukom u srijedu, dan prije meča, kako bi je upozorila da se neće rukovati s njom.

Bjeloruskinja, koja će u sljedećem kolu igrati protiv Hrvatice Petre Martić, branila se riječima da nije htjela razgovarati s Kostyuk.

>> Pogledajte i video: Ivica Kostelić pričao o počecima svoje karijere

Komentara 47

LI
liliZG
10:57 02.09.2022.

"Bjeloruskinja, koja će u sljedećem kolu igrati protiv Hrvatice Petre Martić, branila se da nije htjela razgovarati s Kostyuk." u ovoj rečenici je i odgovor što bjeloruskinja misli o ratu u ukrajini i na čijoj je strani...

Avatar Grey Eagle
Grey Eagle
10:43 02.09.2022.

Bravo za ukrajinku! Oni koji podržavaju bjeloruskinju koja šuti trebali bi se prisjetiti onih poznatih stihova: Kada su nacisti došli po komuniste, ja sam šutio; jer nisam bio komunist. Kada su zatvorili socijaldemokrate, ja sam šutio; jer nisam bio socijaldemokrat. Kada su došli po sindikaliste, ja se nisam pobunio; jer nisam bio sindikalist. Kada su došli po mene, više nije bilo nikog da se pobuni. Kad rusonacizam razara drugu državu, ubija i odvodi njezine građane u ruske logore, dužnost svakog moralnog čovjeka je dići glas protiv toga!!!

BR
Brankko
12:09 02.09.2022.

Tko su da su, ali im imena treba pisati kako se u Hrvatskoj pišu slavenska imena: Marta Kostjuk (a ne "Kostyuk"), Viktorija Azarenka (a ne "Victoria").

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije