Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI ISPISALI POVIJEST

BRAVO MAJSTORI! Najbolji par svijeta odnio zlato, kumovima srebro! Prva medalja za Hrvatsku nakon dugih 17 godina!

BRAVO MAJSTORI! Najbolji par svijeta odnio zlato, kumovima srebro! Prva medalja za Hrvatsku nakon dugih 17 godina!
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
30.07.2021. u 14:07

Hrvatska ima olimpijske prvake i doprvake!

Povijesno finale hrvatskih parova je gotovo! Novi su olimpijski prvaci zaista briljantan najbolji teniski par svijeta Nikola Mektić i Mate Pavić!

>>> Zlato i srebro za Hrvatsku!

Oni su nakon nešto više od sat i pol odnijeli pobjedu nad kumovima Marinom Čilićem i Ivanom Dodigom u super tie-breaku nakon 1-1 u setovima! Rezultat je bio 6-4, 3-6, 10-6.

Ipak, kumovima nakon sjajnog turnira ostaje srebrno odličje!

Na kraju dana, nevjerojatan je ovo i povijesni uspjeh za hrvatski tenis i hrvatski sport uopće. Prvi put nakon 17 godina dolazi nam olimpijska medalja u tom sportu i to nakon povijesnog finala koje se nije dogodilo 113 godina!

14. ZLATO ZA HRVATSKU

Tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su treću zlatnu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju te ukupno 14. zlatno odličje na ljetnim igrama za Hrvatsku od samostalnosti.

Prvu zlatnu olimpijsku medalju za Hrvatsku osvojili su rukometaši u Atlanti 1996. godine, a drugu dizač utega Nikolaj Pešalov četiri godine kasnije u Sydneyju.

Rukometaši su bili zlatni i u Ateni 2004. godine.

Uslijedila su tri zlata u Londonu. Sandra Perković je slavila u disku, Giovanni Cernogoraz u trapu, a najbolji su bili i vaterpolisti.

Do sada su najuspješnije bile OI u Rio de Janeiru na kojima su hrvatski sportaši osvojili pet zlatnih medalja. U glavnim ulogama bili su Sandra Perković, braća Sinković, Sara Kolak, Josip Glasnović i Šime Fantela te Igor Marenić. 

U Tokiju smo trenutačno na tri zlata. Slavili su Matea Jelić (te-kvon-do), Martin Sinković i Valent Sinković te Nikola Mektić i Mate Pavić (tenis).

OI u Barceloni (1992) i Pekingu (2008) jedine su prošle bez zlata.

Komentara 47

KI
kimi
11:04 30.07.2021.

Do sada nezabeleženo finale na nekoj Olimpijadi gde jedna država dobija i srebro i zlato. Respect

LL
lijepa_li si
12:18 30.07.2021.

ponos i radost!

KR
krampus9
14:04 30.07.2021.

Koliko ludjaka i kompleksasa ovdje na jednom mjestu to nije normalno. Čestitke sportašima a idioti i kreteni pucaju minuse. Odvratni ste fujjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije