Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPECIJALNI PROGRAM U STUDIJU

'Sudački lobi će tumačiti penal raznim manevrima, ali čuli ste Dalića. Ovo je kraj ere'

Foto: Vecernji list
1/5
13.12.2022.
u 22:23

Argentinci su nam definitivno vratili za Rusiju - bio je prvi dojam našeg stručnog komentatora Željka Jankovića koji je s voditeljicom specijalnog programa za SP Deom Redžić analizirao poraz Hrvatske u polufinalu SP-a

Danas smo bili potpuno prazni, doživjeli smo najteži poraz na svjetskim prvenstvima. Argentinci su nam definitivno vratili za Rusiju - bio je prvi dojam našeg stručnog komentatora Željka Jankovića koji je s voditeljicom specijalnog programa za SP Deom Redžić analizirao poraz Hrvatske u polufinalu SP-a. 

- Prije svega, ja moram kazati kako sam dvaput gledala reprizu utakmice s Brazilom i noćas ću je pogledati opet, jer to što smo mi napravili, to je nešto za sva vremena. Hrvatska ima svijetlu budućnost. Prije turnira razgovarali smo o tome što će biti ako Hrvatska slučajno ne ostvari cilj, stručnjaci su isticali kako bi to mogla biti velika pljuska, no dogodilo se suprotno a to znači da je Hrvatska s ovim rezultatom potvrdila da je nogometna velesila. Mi smo tri puta bili ovdje u zadnji 20 godina, a to su napravili još samo Nijemci, kazala je Redžić.

Argentina je povela iz jedanaesterca koji je bio sumnjiv, skrivio ga je vratar Livaković, no to nije bilo presudno za rezultat: 

- Hrvatska danas nije bila prava, nije pokazala ono što treba za finale i ovo je zaslužen poraz, kazao je to i naš izbornik Dalić. No Hrvatska još nije gotova, mi smo ovdje ispisali povijest, nema depresije, možda smo se samo malo ispraznili. Sad je najvažnije da se, kako to Ćiro kaže momčad galvanizira i pripremi što bolje za borbu za treće mjesto. Pričat će se o ovom previdu, sudački lobi će imati najrazličitije manevre da to ne interpretiraju kao ne baš toliki previd. Ni mi smo ipak pokazali previše premalo da bi izvukli više večeras.

Dalić je nakon utakmice čestitao Argentini, poraz je nazvao zasluženim te je ponovio da Hrvatskoj nedostaje pravi kiler. Stvaramo šanse, ali njihova realizacija zna biti velika boljka Hrvatske. 

- Fali nam jedan napadač koji napada u dubinu, baš poput Mandžukića, otkako se oprostio to nemamo i zato sam večeras skočila od sreće kad je Dalić uveo Oršića odmah na poluvremenu. Nadala sam se da ćemo ponoviti Brazil, ali nije išlo, baš ništa nije štimalo i Hrvatska je izgledala sporo, nedorečeno, stidljivo. Žao mi je samo što možda nismo vidjeli i kako bi izgledala ta varijanta u 3-5-2 formaciji, no Dalić će to vjerujem probati u budućnosti, sad ima prave moderne stopere, kazala je voditeljica.

>> VIDEO Atmosfera na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Argentina na krilima Lea Messija ide po svjetski naslov.

- Sudar Modrića i Messija sinoć označava i kraj jedne ere. Ronaldo je već kod kuće, a mi smo privilegirani što smo desetljeće proveli uživajući u tom rivalstvu. Posebno smo uživali kad je dominaciju Messija i Ronalda  prekinuo Modrić, kazala je voditeljica, a Janković se nadovezao:

 - Argentinci su bili sjajno raspoloženi, imali su Messija, a za to nema obrane kad on krene.  Postoji jedna zgodna sintagma, da nogomet duguje Messiju svjetski naslov. Time bi sigurno bila zaokružena njegova era, a svakako sam za taj scenarij- kazao je Janković dodajući kako je Hrvatska primila dva naivna gola od Argentine, ali to neće biti predmet dublje analize. 

1/56

- Hrvatsku uskoro čeka rasprava kako valorizirati novi globalni, vanserijski uspjeh nogometaša. Zanima me i onaj razgovor Modrića i Kustića s gradonačelnikom Zagreba, bit će jako važno i kako će se mediji postaviti sad, kada moramo pomoći i ukazivati na probleme koji hrvatski nogomet zaista konačno mora riješiti, poentirala je Redžić. 

 Izbornik je rekao manje-više sve što smo i mi rekli, kazao je i toliko toga o stadionu, njegova je uloga šira od izborničke. Dalić je dokazao da zna znanje, više nitko nema pravo sumnjati. Bit će vremena za analize. Sport je takav, možete predvidjeti puno toga, ali ne možete elemente poput energije, pogreške suca.. A zaustavljanje Messija je uvjet bez kojeg ne možeš pobijediti Argentinu - zaključili su novinari Dea Redžić i Željko

>> VIDEO MORH objavio sjajni video: Vojnici poslali vatrenima poruke potpore

Komentara 14

SB
sbb
22:46 13.12.2022.

VL zasto uzimate indexov redakcijski otpad?

TE
Teig1
22:16 13.12.2022.

Prva dva gola nisu došla od jedne razrađene šanse. Dečki super, Hrvati dolje u Argentini su dijo ovoga uspjeha za finale. Drži mo njima fige, nadam se da neće biti pokradeni kao mi prije 4 godine u finalu.

LE
Levanto
04:32 14.12.2022.

Osobo mislim da nije bio penal, a mislim i da bez udaraca na gol ne možemo pobijediti. Napad nikakaav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije