Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deceuninck-QuickStep

Umalo poginuo, a sad dobio najduži ugovor u povijesti

ITA, Giro di Lombardia 2020
EXPA/PIXSELL
06.04.2021.
u 23:32

Njegov povratak se očekuje na prvoj ovogodišnjoj Grand Tour utrci, talijanskom Giru, koji je na rasporedu u svibnju. Bit će to Evenepoelov prvi nastup u karijeri na jednoj od tri Grand Tour utrke.

Belgijska biciklistička momčad Deceuninck-QuickStep objavila je da je produžila postojeći ugovor s 21-godišnjim Belgijcem Remcom Evenepoelom za još pet godina, sve do kraja 2026.

Radi se o jednom od najdarovitijih biciklista u svijetu koji je prije dvije godine potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, nakon što je 2018. osvojio juniorski svjetski naslov u cestovnoj utrci i na kronometru. Već u prvoj seniorskoj sezoni osvojio je naslov europskog i svjetskog prvaka na kronometar u elitnoj konkurenciji, a u 2020. je osvojio gotovo sve etapne utrke u kojima je startao.

Nažalost, tijekom jedne od pet najznačajnijih jednodnevnih klasičnih utrka "Il Lombardia", koja je održana 15. kolovoza prošle godine, Evenepoel je doživio stravičan pad, kad je pri spustu udario u zid kamenog mosta, preletio preko ograde pao s nekoliko metara visine. Prošao je sa slomljenom zdjeličnom kosti i natučenim desnim plućnim krilom.

Od tada nije nastupao, a njegov povratak se očekuje na prvoj ovogodišnjoj Grand Tour utrci, talijanskom Giru, koji je na rasporedu u svibnju. Bit će to Evenepoelov prvi nastup u karijeri na jednoj od tri Grand Tour utrke.

- Osjećam veliku čast što mogu staviti potpis na sljedećih pet godina. Kao što mi je rečeno, ovo je najdulji ugovor koji je momčad potpisala s vozačem. Doista sam ponosan i sretan što ću ostati u ovoj prekrasnoj momčadi, s kojom sam već uživao u uspjesima, a nadam se da ćemo ostvariti naše velike snove - izjavio je Evenepoel u službenom priopćenju.

Petogodišnji ugovori nisu uobičajeni u profesionalnom biciklizmu, a jedini takav u momčadima koje se natječu na World Touru ima aktualni pobjednik Tour de Francea 22-godišnji Slovenac Tadej Pogačar s momčadi UAE Emirates.

Financijski uvjeti novog Evenepoelovog ugovora s Deceuninck-QuickStepom nisu obznanjeni, ali je prilično izvjesno da se radi o višemilijunskom iznosu.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
06:33 07.04.2021.

U ekipi imaju Belgijce i Austrijce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije