Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE DOBRO

Udarac za Hrvatsku: Rezultati su loši, to će nam se uskoro obiti o glavu!

Dinamo
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/6
13.12.2019.
u 06:30

U Europskoj ligi od sezone 2021./22. nećemo imati predstavnika! Što znači da će svi naši klubovi, osim jednog koji će igrati kvalifikacije za LP, biti u trećem rangu europskog nogometa.

Dinamo se nakon ispadanja iz Lige prvaka oprostio od Europe. Hrvatski nogomet propustio je tako priliku da popravi nacionalni koeficijent. Što to znači za domaći nogomet?

Sljedeće sezone bit će dobro jer Hrvati će imati pet predstavnika u Europi. Prvak će igrati 2. pretkolo Lige prvaka u dijelu kvalifikacija za prvake, a drugoplasirana momčad 2. pretkolo u dijelu za neprvake.

Pobjednik Kupa ili trećeplasirana momčad igrat će 3. pretkolo Europske lige, u 2. pretkolo ići će klub koji osvoji 4. mjesto, a petoplasirana momčad krenut će od 1. pretkola EL-a.

No od sezone 2021./2022. prvak će igrati 1. pretkolo Lige prvaka, a pobjednik Kupa, drugoplasirana i trećeplasirana momčad igrat će u novoj Konferencijskoj ligi.

No u Europskoj ligi od sezone 2021./2022. nećemo imati predstavnika! Što znači da će svi naši klubovi, osim jednog koji će igrati kvalifikacije za LP, biti u trećem rangu europskog nogometa. 

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon ispadanja iz Europe

Ključne riječi

Komentara 29

MO
Morlak2.
08:10 13.12.2019.

Jeste složili naslov. Nije mi na kraj pameti bilo da se radi o nogometu. Prepao sam se da nam nema spasa, a kad sam vidio o čemu je riječ laknulo mi je.

KU
Kultura
08:25 13.12.2019.

Gdje ste sad torcidasi? Koliko je vas klub donio bodova u europi u zadnjih 10 godina? Nula! Ispadate od maltezana i vi pricate o nogometu.

DU
Deleted user
07:22 13.12.2019.

svaki klub 1 hnl je dobio 1 mil knzbog dnamova plsmana u LP. samo su neki se zahvalili. a sada bi opet dinamo trebao hraniti cijelu ligu i nositi bodove za njih sve...ne ide to drugovi moji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije