Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove snage

'U reprezentaciji dolazi smjena generacija, a mi smo spremni!

Trening Vatrenih uoči Španjolske
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
13.11.2018.
u 18:20

- Sigurno je da dolazi mala smjena generacija, ali se zna tko je u prvih jedanaest. Iskusniji igrači mi puno pomažu - naglasio je Vlašić

Nikola Vlašić i Josip Brekalo, mladići od kojih se puno očekuje s nadolazećim godinama, najavili su utakmicu između Hrvatske i Španjolske u četvrtak u Maksimiru, dvoboj Lige nacija u kojem će se momčad izbornika Zlatka Dalića pokušati iskupiti za bolan 6:0 poraz u Elcheu iz rujna.

Vlašiću i Brekalu je jasno da još uvijek moraju biti strpljivi što se tiče minuta u A selekciji, ali i da će s godinama preuzeti ključne uloge nastave li se razvijati u željenom smjeru.

- Presretan sam što sam dio momčadi, za mene je ovo ispunjenje sna. Na izborniku je da odluči mogu li pomoći i hoću li ući. Svi znamo o kakvoj se reprezentaciji radi - kazao je Brekalo, koji je postao važna karika Wolfsburga.

- Krase me upornost i rad. Zbog toga sam uspio u inozemstvu. Zadovoljan sam jer s 20 godina igram standardno u Bundesligi, ali mi kao ekipa i klub možemo puno bolje i to je nešto čime nisam zadovoljan. Nadam se da će Wolfsburg opet biti ono što je bio.

- Što se reprezentacije tiče, normalno je da dolazi smjena generacija, da dolaze mlađi igrači. Nisam imao nikakav obred inicijacije, nisam osjetio da sam novi i stvarno sam se brzo uklopio u momčad, baš kao da sam tu već nekoliko puta" - naglasio je Brekalo.

S njim se složio i Nikola Vlašić, vezni igrač moskovskog CSKA, u koji je stigao kao posuđen igrač Evertona.

- Sigurno da dolazi mala smjena generacija, ali se zna tko je u prvih jedanaest. Puno mi pomažu iskusniji igrači, a minutaži se nadam. Spreman i na izborniku je da odluči hoću li ući - rekao je Vlašić, pa dodao da uživa u CSKA jer napokon igra svih 90 minuta na svojoj poziciji.

Oba su igrača naglasila koliko su sretni što ih čeka prepun Maksimir, a Brekalo je na tu temu dodao i sljedeće:

- Jednom sam s Dinamom igrao protiv Hajduka pred polupunim Maksimirom, a sada ću napokon prvi put imati čast igrati pred punim Maksimirom - podcrtao je uu napomenu da je za Hrvatsku spreman uskočiti i na poziciju lijevog beka.

>> Pogledajte susret izbornika Dalića i novinara u ponedjeljak u Zagrebu

Komentara 1

MA
Marsijanac
18:47 13.11.2018.

Vlasicu nije mjesto u A repki. Daleko je on od Livaje. Decko je zabio par golova u Rusiji poslije neuspjeha u Engleskoj i vec ga se poziva u repku. Nije to u redu. Livaja i Santini su izbaceni poslije one katastrofe sa Spanjolskom za koju su oni bili najmanje krivi. Cetiri pogodka su pala preko Pivarica a vezni red nije dodao niti jednu jedinu upotrebljivu loptu napadacima. Modrica se gurnulo kao isturenog veznog , i on je cijelo vrijeme proveo trceci za loptom, dok su Spanjolci briljirali sa tika-takom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije