Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA

U nedjelju nas čeka ne 10.000 gledatelja, već 10.000 fanatika

Hrvatske odbojkašice
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
31.08.2019.
u 13:00

Nije moglo gore. Ne samo zbog toga što će Turska imati podršku 10.000 navijača već i zbog činjenice da Turska spada u sam vrh europske odbojke

Odbojkašice Hrvatske jučer su napustile Budimpeštu gdje su osvojile treće mjesto u skupini na Europskom prvenstvu. Naše odbojkašice su izgubile od Nizozemske i Azerbajdžana, a pobijedile su Rumunjsku, Mađarsku i Estoniju. No, nije EP završen za naše djevojke.

Iz Budimpešte su otišle za Ankaru gdje će u nedjelju igrati u osmini finala. Suparnik će nam biti jedna od četiri domaćina ovogodišnjeg EP-a, Turska. Nije moglo gore. Ne samo zbog toga što će Turska imati podršku 10.000 navijača već i zbog činjenice da Turska spada u sam vrh europske odbojke. Uostalom, Turska je na posljednjem EP-u osvojila broncu. Od 2003. do danas Turkinje su na EP-ima osvojile jedno srebro (2003) i dvije bronce (2011. i 2017.).

Za sada međusobno 2:2

Hrvatska i Turska odigrale su u povijesti EP-a tek četiri utakmice. Hrvatska je pobijedila davne 1995. godine u skupini (3:0), te 2011., također u skupini (3:0). Izgubili smo 2005. u razigravanju od petog do osmog mjesta (1:3), te u skupini 2011. godine (2:3). S njima smo nedavno, tjedna dana prije početka EP-a igrali na turniru Gloria kup i izgubili s 1:3.

– Što se tiče skupine, mislim da smo odradili super posao. Naravno, ostaje žal za onim tijesnim porazom od Azerbajdžana u prvom kolu. Da smo pobijedile, put prema četvrtfinalu bio bi puno, puno lakši. Ali, nema veze. S velikim optimizmom i ambicijama ulazimo u nedjeljnu utakmicu protiv domaćina, Turske. Znamo da nas tamo čeka paklena atmosfera. To nisu samo gledatelji, to su baš fanatici za odbojku koji itekako dobro znaju sva pravila ove igre pa će i pritisak na suce biti velik. Uz dobru pripremu, a bit ćemo i odmorniji, možemo ih iznenaditi – rekla je Lucija Mlinar, hrvatska reprezentativka koja igra na mjestu primača-pucača.

Na sve ili ništa

Frane Žanić, direktor reprezentacije, osvrnuo se na dosadašnji tijek Europskog prvenstva.

– Moramo biti zadovoljni s prvim krugom. Pobijedili smo reprezentacije koje smo i morali pobijediti. No, ni te utakmice nisu bile lagane. Prije svega tu mislim na Rumunjsku i Mađarsku. Čak je i Estonija, za koju su svi rekli kako je najslabija u našoj skupini, pokazala da zna igrati. Šteta te prve utakmice da nismo pobijedili. A imali smo veliku priliku, vodili smo s 2:1 u setovima, imali vodstvo u četvrtom, nekoliko dobrih prilika da okončamo utakmicu. Ali, nismo iskoristili neke dobre napade, pogotovo u petom setu kod vodstva 10:7 i sad smo tu gdje jesmo. U Ankari – kaže Frane.

U nedjelju Turska?

– Idemo na sve ili ništa. Idemo odigrati hrabro i borbeno. Oni su favoriti, to nije sporno. Idemo im probati zagorčati domaćinstvo – zaključio je Frane Žanić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije