Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZE U POLUFINALE

Tucak nakon žestokog derbija: 'Ovo pokazuje da smo vaterpolska velesila. Nitko to ne može osporiti'

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL
1/8
13.02.2024.
u 19:34

"Dogodi se neki posrtaj, ali to te tjera da budeš bolji i jači. Ova snaga i karakter koju su igrači pokazali nakon one velike potrošnje na Euru u Hrvatskoj, meni je to strašno drago i ponosan što imam ovakve divne dečke", rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak

Hrvatska i Srbija odigrale su dramatičnu četvrtinu finala na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu u Dohi. Naposljetku su barakude slavile rezultatom 15-13, a zvijezda večeri bio je hrvatski vratar Marko Bijač koji je među deset obrana ubrojao i dvije prilikom peteraca Srbije. Nakon utakmice igru i nastavak borbe za medalju komentirao je izbornik Ivica Tucak.

"Činjenica i argument je da smo uz Italiju, Španjolsku i ako prođe Mađarska, stalno među te četiri reprezentacije koje su igrale polufinale na Euru u Zagrebu i Splitu, u tri smo mi bili u Budimpešti. Strašno sam ponosan da smo uz smjenu generacije koju smo napravili nakon OI u Tokiju ostali vaterpolska velesila. To nam više nitko ne može osporiti", rekao je Tucak i dodao:

GALERIJA Hrvatska slavila nakon briljantne izvedbe Bijača! (15-13) Barakude idu u polufinale

Susret Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
1/8

"Dogodi se neki posrtaj, ali to te tjera da budeš bolji i jači. Ova snaga i karakter koju su igrači pokazali nakon one velike potrošnje na Euru u Hrvatskoj, meni je to strašno drago i ponosan što imam ovakve divne dečke. Nekad izgubiš i dobiješ, mogli smo danas i izgubiti, to je bilo u jednoj lopti, ali sam ponosan što imam ovakve momke, sinergiju njih i nas. Baš sam ispunjen srećom, to je nevjerojatno."

VEZANI ČLANCI:

"Bili smo u remiju, jednu loptu promašiš pa imaju kontru. Zatvorili smo što smo trebali zatvoriti, Bijač je bio odličan na golu, igrač više je bio sjajan. Ono što sam govorio, nisam htio ulaziti u neke gluposti da igrači nemaju odlučnosti i hrabrosti, imaju itekako. Želim da igrač više ima glavu i rep, da se razigra do kraja. To su svi detalji, čestitam Srbiji da jednoj fer i korektnoj borbi. Bila je jedna predivna utakmica, kao što je s njima", kazao je hrvatski izbornik i otkrio što je bilo ključno za pobjedu:

"Limitirali smo Mandića, ali mora ti onda negdje procuriti. Skautirali smo to i igrača više, nije bila fenomenalna utakmica, ali rekao bih minus pet."

VIDEO Hajduk slavi 113. rođendan: Klub 'bilih' skoro je nosio drugačije ime

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
19:43 13.02.2024.

Nakon ove izuzetne pobjede opraštam Izborniku sve promašaje zadnjih godina. Dobro, ne baš sve, ali pola.

Avatar Moodleen
Moodleen
19:41 13.02.2024.

Tuga u izvjesnom ...epnjem. Njihovi ispali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije