Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORAK DO RAJA

Tucak nakon drame: 'Bilo bi nezasluženo da smo izgubili! Šestorica su me tražila zamjenu, mrtvi su'

Susret Hrvatske i Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL
1/2
15.02.2024.
u 17:59

Izbornik hrvatskih vaterpolista podijelio je svoje dojmove odmah nakon plasmana u finale SP-a

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u finalu Svjetskog prvenstva! Nakon nevjerojatnog trilera protiv Francuske i pobjede poslije izvođenja peteraca rezultatom 17:16 izabranici Ivice Tucka još su jednom došli do same završnice nekog velikog natjecanja. S druge strane bazena stajat će Italija, a utakmica će se na bazenu Aspire Dome u katarskoj Dohi igrati u subotu od 15.30 sati. Talijani su u svojem polufinalu nadvisili Španjolce s 8:6. Inače, regularne 32 minute susreta Hrvatske i Francuske završile su rezultatom 11:11.

Izbornik naših vaterpolista Ivica Tucak bio je zadovoljan predstavom njegovih pulena te izborenim mjestom u finalu. Nakon zagrebačkog finala Europskog prvenstva, evo Hrvatske i u finalu svjetske smotre u Kataru.

"Mislim da bi bilo nezasluženo da smo izgubili, vodili smo od početka do kraja. Pali smo na kraju, ali to je normalno, šestorica su me tražila zamjenu na kraju, mrtvi su. Izvukli smo zadnji atom snage, još jedno veliko finale u nizu. Ovo je fantastičan rezultat za hrvatski vaterpolo. Ušli smo s +3 u zadnju četvrtinu, ali onda su se vratili u igru. Na kraju, ipak samo zaslužili, čestitike momcima. Velik rezultat za hrvatski vaterpolo, moje treće finale SP-a, rekao je Tucak u izjavi za HRT.

Inače, hrvatskoj će ovo biti četvrti nastup u finalima svjetskih prvenstava. U Melbourneu 2007. godine i u Budimpešti deset godina kasnije hrvatska je pobijedila. Jedini poraz upisali smo u ruskom Kazanu 2015. godine. Sada smo u finalu nakon što je Mate Anić obranio peterac Francuzima u šestoj seriji raspucavanja.

"Obranio je odlično. Pitao sam ga je li spreman, rekao je da je, ušao i obranio. To je bio rulet, kao i u svakom sportu. Otišao je i obranio, hvala Bogu da je tako. Malo sam umoran i potrošen, ali ušli smo u finale Svjetskog prvenstva, rekao je Tucak. 

Komentara 4

Avatar dostojevski
dostojevski
19:53 15.02.2024.

Momci su izvanredni, svaka cast i njima i izborniku. Jedino sto mogu unaprijediti je kondicijska sprema jer cesto padnu u zadnjo cetvrtini (final sa Spanjolskom u Zagrebu, ovo polufinale sa Francuskom...). Mozda trebaju istrazito dodatne metode za kondicijsku spremu da budu spremniji za Olimijadu.

Avatar southman
southman
07:20 16.02.2024.

Dva velika natjecanja u roku od mjesec dana ostavljaju traga ali bez obzira na to ne smiješ ispustiti 3 razlike. Prvo u zagrebu a evo skoro i jučer sa Francuzima. Ako nemaš snage za zabiti moraš imati snage za obraniti se .

Avatar Art of Noise
Art of Noise
23:00 15.02.2024.

Da, definitivno se umor vidio. Ali dobro je, na kraju, završilo. I zaslužena je pobjeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije