Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak nakon godine stanke

Trofejni Hrvat: Bio je pritisak i trener je poludio; a kad se dogodio potres, spoznao sam strah

Zagreb: Primanje za vrhunske sportaše, ugovornike pričuvnike Hrvatske vojske
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/9
29.09.2020.
u 07:00

Mislim da situacija ide nabolje. Da ne znam da je pandemija, rekao bih da je sve normalno. Imam dojam da se sve to polako smiruje i vjerujem da će do iduće godine, do prvih natjecanja, sve biti u redu, kaže Tin Srbić.

Tin Srbić, jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara ponovno kreće s međunarodnim natjecanjima. Ovaj tjedan očekuje ga nastup na Svjetskom kupu u Mađarskoj, a posljednji međunarodni nastup imao je u listopadu prošle godine, na Svjetskom prvenstvu. U međuvremenu je odradio dva kola CRO Gym lige.

Gimnastika mi puno znači

– Ovako dugačku stanku od međunarodnih natjecanja nisam nikad imao. Čak ni onda kada sam operirao lakat. Čudno je bilo samo trenirati, trenirati i trenirati. Mislim da sam zadnja dva-tri mjeseca trenirao više nego ikada. Još je čudnije bilo kada trenirate, a ne znate za što trenirate. Dobro, duboko u sebi znam da su ovo pripreme za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine – kaže Tin.

Bojite li se da će zbog pandemije i dalje biti ovakva situacija, bez velikih natjecanja?

– Ne bojim se. Mislim da situacija ide nabolje. Da ne znam da je pandemija, rekao bih da je sve normalno. Imam dojam da se sve to polako smiruje i vjerujem da će do iduće godine, do prvih natjecanja, sve biti u redu. Kad bi bilo tako dugo bez natjecanja, bio bi problem.

Zagreb: Primanje za vrhunske sportaše, ugovornike pričuvnike Hrvatske vojske
1/9

Kako sada gledate na ove događaje koji su se dogodili još tamo u ožujku, potres u Zagrebu, koronavirus...

– Kada se dogodio potres, spoznao sam da postoji strah. Dobro, nije da sada ne mogu spavati jer sam u strahu od novog. Što se tiče koronavirusa, shvatio sam ustvari koliko mi u životu znači gimnastika i svakodnevno treniranje. A toga nije bilo nekoliko mjeseci. Shvatio sam da mi trebaju treninzi, nastupi nakon kojih se nekako vraćam sretan doma.

Što se treniralo u zadnje vrijeme?

– Radio sam svašta, nešto novo. Radili smo ne nekim novim elementima koji će se od 1. siječnja 2022. godine ubaciti u novi pravilnik. Primjerice, izvodit ću na preči kombinaciju elemenata Kolman-Kovacs. To je kombinacija koja je izuzetno opasna, pogotovo kada je učiš na treninzima. Puno je to padova. A znamo kako opasni mogu biti padovi, čak i na strunjaču. Opasan je i element Možnik koji radim već jako dugo. Jedan krivi potez i padaš izravno na leđa. Kada padaš iz Kolmana, onda padaš po svuda i veća je mogućnost ozlijede. Eto, u zadnje vrijeme radim na tim letovima. Već sam odradio sto Kolmana. Više-manje su bili uspješni. Imao sam dvadeset sjajno izvedenih za redom. Svaki od njih zapisan je u bilježnicu mog trenera Krcea – rekao je Srbić.

Nova preča još zapakirana

Hoćete s tim novim kombinacijama u Tokio?

– U finalu, nadam se, idem s početnom ocjenom 6,7, a to je šest letova koje sad radim. Sad, pokušat ću ubaciti među tih šest i Kolmana. Početna ocjena ostala bi ista s Kolmanom. Opet, kada se sjetim, na početku sam krenuo s početnom ocjenom 6,2, pa sam imao 6,5 i tako dalje. Ima trenutačno puno vježbača u svijetu koji imaju početnu ocjenu 6,7, mislim da nas ima desetak – rekao je Srbić.

Što možemo očekivati sljedećeg vikenda u Mađarskoj?

– Prvo se veselim nastupu. Ne sviđa mi se grad u kojem se održava natjecanje, Szombathely. Nekako je tmuran, siv, malen. Nema se što vidjeti u njemu. Bilo bi ljepše da idem u neki ljepši grad, nekamo dalje. Ovako, sjednem u automobil i tamo sam za dva sata. Što se tiče samog nastupa, vjerujem da će sve biti bez pogreške – istaknuo je.

U tom gradu, također na Svjetskom kupu, bili ste brončani 2016. godine?

– Tada sam još bio „zelen“. Sjećam se da sam imao veliku tremu jer sam imao veliki pritisak. Sjećam se da sam usred vježbe sam odlučio izbaciti element Možnik. Znam da je trener poludio, ali mi nikad to nije rekao – zaključio je Srbić.

HOO vam je kupio japansku preču?

– Još je nisam vidio. Još je zapakirana. Nema smisla otpakirati je jer do Tokija nemam natjecanja na toj vrsti sprave.

Pogledaj ponudu Germania kladionice.

Galerija: Vruća Khaddi zapalila Zagrepčane: Moje tijelo je Ferrari i neću ga čuvati u garaži

Zagreb: Primanje za vrhunske sportaše, ugovornike pričuvnike Hrvatske vojske
1/21

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije