Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijel Jumić

Trener najvećeg iznenađenja Kupa progovorio o velikom podvigu

16.04.2021.
u 08:17

Drugi polufinale odigrat će Dinamo i Gorica na Maksimiru (nepoznat termin), a finale je na rasporedu 19. svibnja u Velikoj Gorici, tad će Istra već znati je li ostala u Prvoj HNL

Prvi put pod svojim sadašnjim imenom te prvi put nakon 18 godina Istra 1961 je u finalu Hrvatskog kupa! Momčad iz Pule je na Aldo Drosini šokirala branitelja naslova Rijeku te ih rezultatom 3:2 izbacila iz natjecanja.

Peta pobjeda nad Rijekom

Momčad Danijela Jumića sav je posao odradila u prvom poluvremenu završivši prvih 45 minuta utakmice naizgled nevjerojatnim rezultatom 3:0. Rijeka je izgledala totalno izgubljeno, a Puljani su samo nizali prigode od samog početka utakmice. Za ogromno vodstvo, koje se na kraju ispostavilo dovoljnim, poentirali su Josip Šutalo, Taichi Hara i Gedeon Guzina. Posebno raspoložen bio je Japanac Hara za kojeg obrana momčadi Gorana Tomića jednostavno nije imala rješenje. U drugom poluvremenu igralo se gotovo samo na polovici Istre, ali je, unatoč golovima Drmića i Murića (11 m) te aktivnom rezultatu za Rijeku od 72. minute situacija bila dosta mirna za žuto-zelene. Nije bilo ni velikih prigoda ni opasnih udaraca po vrata Istre, tek nekoliko ubačaja koje su braniči s lakoćom riješili.

– Čestitam Rijeci na drugom poluvremenu, napravili su utakmicu neizvjesnijom, a onda čestitke mojim igračima, stožeru i svima u klubu. Zaslužili smo ovo. Od prvog dana govorim da imamo kvalitetu i širinu kadra za dva fronta – rekao je trener Puljana Danijel Jumić.

Zanimljiv je podatak da je Istri ovo bila tek peta pobjeda protiv Rijeke u 50 utakmica.

– Onda dobro, onda smo još sretniji, došla je u idealnom trenutku – rekao je još Jumić.

Rijeka je imala velika očekivanja nakon što je u četvrtfinalu izbacila Osijek. Momčad Gorana Tomića bila je uvjerena da može i do obrane naslova, ali ovo je i za nju bio hladan tuš.

– Čestitam Istri, zaslužili su igrati finale, igrati za trofej. Oni su utakmicu riješili u prvom poluvremenu koje smo mi odigrali ispod svih kriterija. Bez agresije, bez energije, bez dinamike, ma ispod svih kriterija – prokomentirao je razočarani trener Rijeke Goran Tomić.

Istra ponudila pravu dramu

Ova sezona u hrvatskom je nogometu ponudila dramu kakvu već dugo nismo vidjeli. U prvenstvu imamo žestoku borbu za naslov prvaka, baš kao i za pozicije koje vode u Europu. A ova Istrina senzacija baš je u tu borbu za Europu unijela dodatnu napetost. Naime, pred Istrom je 19. svibnja finale Kupa. Ako ga osvoje, sigurno idu u Europu bez obzira na to ostali ili ispali iz HNL-a. Ako pak pobjednik Kupa bude onaj koji je već kroz prvenstvo osigurao plasman u Europu (netko od prve tri momčadi HNL-a), onda će i četvrta momčad prvenstvene ljestvice ići u kvalifikacije Konferencijske lige. Puljani tako u svojim rukama drže ključeve Europe za sljedeću sezonu, dok se momčadi koje se bore za tu četvrtu poziciju nadaju da Istra ipak neće napraviti još jednu senzaciju.

Drugi polufinale odigrat će Dinamo i Gorica na Maksimiru (nepoznat termin), a finale je na rasporedu 19. svibnja u Velikoj Gorici, tad će Istra već znati je li ostala u Prvoj HNL.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije