Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKRENUTA ISTRAGA

Trener Fenera nakon kaosa i tučnjave: Napali su mog sina. Ima otekline na glavi

Europa Conference League - Round of 16 - Second Leg - Fenerbahce v Union Saint-Gilloise
Foto: DILARA SENKAYA/REUTERS
1/3
18.03.2024.
u 10:01

"Odmah su pokrenute aktivnosti kako bi se identificirali gledatelji koji su ušli na teren. Nasilje nije prihvatljivo na nogometnim terenima. Javnost će biti obaviještena o razvoju događaja", objavio je turski ministar unutarnjih poslova. Još uvijek nije poznato tko je udario Dominika Livakovića

Utakmicu 30. kola turske Superlige obilježile su kaotične scene nakon pobjede Fenerbahčea na gostovanju kod Trabzonspora (2:3). Nakon što su gosti na poluvremenu vodili 2:0, Trabzon je u drugom dijelu došao do poravnanja golovima Brdhija i Trezgueta. Nakon što je u 87. minuti Batshuayi postavio konačan rezultat tenzije na terenu i tribinama su porasle.

U devetoj minuti sudačke nadoknade vrataru Fenerbahčea i hrvatske nogometne reprezentacije, Dominiku Livakoviću, u glavu je doletjela kovanica i raskrvarila mu bradu. Nakon posljednjeg zvižduka gostujuća momčad žustro je slavila pobjedu, a domaći navijači kojima se to nije svidjelo počeli su ulaziti na teren.

GALERIJA Barca slavila u fantastičnom okršaju divova (3-1). Lewa zabio prolazak u četvrtfinale

Europa Conference League - Round of 16 - Second Leg - Fenerbahce v Union Saint-Gilloise
1/56

U kaosu je jedan navijač dotrčao do Livakovića i udario ga šakom u glavu. Njegov suigrač, Nigerijac Bright Osayi-Samuel, obračunao se s dvojicom navijača od kojih je jedan kod sebe navodno imao oštar predmet. Još za vrijeme utakmice u igralište su letjele brojne čaše s vodom, a igrači su bili primorani pobjeći u svlačionice.

"Prije nekoliko tjedana ovdje je odigrana utakmica. Iako su tamo poraženi, navijači nikada nisu ovako reagirali. Što smo napravili da izazovemo takvu percepciju i napad na Fenerbahče? U drugom poluvremenu su nas doslovno napali s tribina. Imam malu oteklinu na glavi. Navikao sam, odrastao sam na ulici, crnomorsko sam dijete. Nisam netko tko leži i glumi. Danas sam skupljao boce na terenu. Nekoliko trenera ima natečene usne i bradu. Mom je sinu natekla glava, ovdje su ga udarili. Kako se to može dogoditi, kako ćemo popraviti te stvari", rekao je trener Fenerbahčea Ismail Kartal.

VEZANI ČLANCI:

Nakon incidenta turski je ministar unutarnjih poslova, Ali Yerlikaya, objavio kako je pokrenuta istraga o nasilnim događajima koji su obilježili susret. "Odmah su pokrenute aktivnosti kako bi se identificirali gledatelji koji su ušli na teren. Sport je prije svega sportski duh. Nasilje nije prihvatljivo na nogometnim terenima. Javnost će biti obaviještena o razvoju događaja", rekao je ministar.

VIDEO Večernji doznaje: Hrvatska će igrati u ožujku! Turnir se iz Emirata seli na novu lokaciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije