Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVIO SE ZA VL

Tomić o 'zaboravljenom golgeteru': Nije mi jasno kako Drmić ne zabija. Treba osjetiti podršku Dinama

Zagreb: Zagrijavanje igrača uoči utakmice između Dinama i Lokomotive
Igor Soban/PIXSELL
30.01.2023.
u 12:36

Kod nekadašnjeg trenera Rijeke Gorana Tomića Josip Drmić zabijao je kao na traci, a ove sezone u Dinamu u 30 nastupa postigao je samo osam pogodaka. Igra Dinama trebala bi odgovarati Drmiću jer plavi puno dolaze u suparničkih 16 metara, drži Goran Tomić, Drmićev nekadašnji trener

Kad je Josipu Drmiću istekla posudba na kojoj je bio u Rijeci kao igrač Norwicha, Dinamo je krenuo u akciju i sjajnog napadača doveo u Maksimir. Taj rasni strijelac trpao je u dresu Rijeke i bilo je logično da se od njega i u Dinamu očekivao nastavak golgeterske uspješnosti. No, činjenica je da postiže manje pogodaka negoli je to činio u dresu riječke momčadi.

U HNL-u četiri pogotka

Drmić je ove sezone upisao 30 nastupa za Dinamo i u tim je susretima postigao osam pogodaka. Svakako su posebno vrijedni oni europski, postigao je pogodak Ludogorecu, a onda u play-offu Lige prvaka i Bodø/Glimtu, protiv kojeg je i asistirao. No, onda se, baš u skupini Lige prvaka, i nije naigrao, doduše nastupio je u svakoj utakmici, ali s mizernom minutažom, najviše je igrao u 0:4 porazu od Milana, kada je na terenu bio 32 minute.

Sigurno se više pogodaka od njega očekivalo u HNL-u, u 18 nastupa postigao je samo četiri pogotka (ima i četiri asistencije), no i to treba gledati kroz prizmu minutaže. U tih 18 utakmica Drmić je samo dvije utakmice odigrao u cijelosti, svih 90 minuta, u 3:1 pobjedi nad Varaždinom i u prošlom kolu, kada su plavi s Goricom odigrali 0:0. To što nema veću minutažu ili što ne zabija više, razlog je i u činjenici da je u Dinamu Bruno Petković nominalno prvi napadač, a Dinamo jako rijetko igra s dva napadača pa je razumljivo da nema minutažu kakvu je imao u Rijeci.

21.01.2023., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 18. kolo, GNK Dinamo Zagreb - HNK Gorica. Josip Drmic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Kod trenera Gorana Tomića nazabijao se pogodaka. Tomić je sada u Emiratima, trener je Al Nasra, kojeg diže s dna.

– U subotu smo ostvarili važnu pobjedu, odmaknuli se s dna, došli smo do zraka. Meni je ovdje super, Dubai je krasan, vrhunski grad. Klub sam preuzeo u prilično teškoj situaciji, u prijelaznom roku složili smo novu momčad, promijenili krvnu sliku i sad radimo na stabilizaciji – javio nam se Tomić iz Dubaija.

No, nas je zanimao Josip Drmić, kojeg je imao pod trenerskom palicom, kada je današnji napadač Dinama zabijao puno pogodaka.

– Ne bih se upuštao u analize jer nisam duboko "unutra". No, Drmić je dokazani golgeter koji je prošle sezone jako puno zabijao (U HNL-u u 30 utakmica 21 pogodak, nap. a.), igrač je kojem ne treba puno da zabije gol. On je igrač koji može ni iz čega zabijati, ali mora osjetiti veliko povjerenje oko sebe, momčadi i svih ostalih. On je nama u Rijeci bio najvažniji igrač, a usto imali smo igrače koji su ga "hranili" loptama jer ima sjajne kretnje, dobar je i u tranziciji. Puno smo toga bazirali na njemu, a on se sjajno slagao s Murićem, Vučkićem, Pavičićem. Analizirali smo njegove kretnje i vidjelo se da to radi vrhunski, da je baš pravi napadač. Jako je važno da do njega dođu prave lopte, no oko njegovih kvaliteta doista nema nikakvih upitnika – prisjeća se Goran Tomić.

18.05.2022., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Humanitarna utakmica izmedju HNK Rijeka i reprezentacije Ukrajine. trener Rijeke Goran Tomic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Drmiću, osim značajno manje minutaže koju ima u Dinamu u odnosu na Rijeku, možda i manje odgovara način igre Dinama. Obično na krilnim pozicijama igraju igrači s "kontra" nogama, pogotovu na lijevoj strani plavih. Dosad je tamo bio Oršić, u posljednje vrijeme tu je Dario Špikić, njih dvojica su dešnjaci koji s boka ulaze u sredinu, dolaze u pozicije za udarac, a puno je manje ubačaja u 16 metara, gdje čeka Drmić. U zadnje dvije utakmice, s Goricom i Lokomotivom, Drmić je bio samo u jednoj prilici, no u njoj se, protiv Gorice, poskliznuo.

Ima perioda kad neće gol

– Po meni, njemu bi trebala odgovarati igra Dinama jer Dinamo je puno u suparničkih 16 metara, no ne znam zašto trenutačno nije na toj razini da zabija. No, dođe napadačima period kad ih neće gol, imao je i u Rijeci neke periode kad mu nije išlo, ali sam ga čekao i onda kad mu se otvori, to postaje kiša golova i vjerujem da će on proraditi jer je klasa. Treba osjetiti da svi stoje iza njega, trener i suigrači, i trebaju mu vjerovati jer on je dokazani igrač, a ne igrač koji se treba dokazivati. Toliko je puta pokazao kakav je igrač i držim da je samo stvar trenutka kad će proraditi – uvjeren je Goran Tomić.

Novu priliku mogao bi imati u subotu u Koprivnici protiv Slavena Belupa, iako bi se za tu utakmicu mogao u momčad vratiti Bruno Petković.

Standings provided by Sofascore

Komentara 3

ST
stefj
12:51 30.01.2023.

Tu Čačić ima najviše krivice, postaljva igru koja ne odgovara igračima, a naročito voli postavljati igrače u pozicije koje im ne odgovaraju. Što bi mogao reći npr. Bočkaj, stvarno ga Čačić ne voli... Ako se pogleda zadnja utakmica Drmića, ima jako malo dodira s loptom i to su uglavnom kriva dodavanja. Nije baš nešto za pohvalu...

BE
Berri
14:01 30.01.2023.

Uvijek je tu odgovoran trener i sportski direktor. To je Ante Čačić. ako se dobro sjećam Drmić ga je nakon jedne utakmice Lige prvaka otvoreno prozvao, a tko pozna Antu Čačića zna da mu to nije i neće oprostiti. Ademi je sve lošiji, Perković je ozlijeđen, Drmić malo igra, za Ivanušeca je Čačić rekao da od njega neće biti ništa, Bočkaja stalno proziva zbog igre u obrani, Robert Ljubičić je od perspektivnog veznog postao blijedi bočni igrač, Lauritsen je otišao, Theophille Catherine je otpisan, Josip Šutalo je pola jesenskog dijela bio ozlijeđen, ne vidim da se Baturina razvija kako bi se trebao razvijati u HNL-u..., ali Dinamo je toliko jak da će bez problema osvojiti još jedan naslov. Mislim da će se za 30 do 45 dana Dinamo osjetno dići u formi.

Avatar mlijeko
mlijeko
19:36 31.01.2023.

Ništa dok je Čačić trener...pa vidjeli smo bunker u zadnjih 20 minuta protiv Lokomotive.. jad i bijeda. Nitko pod Čačićem nije napredovao. I Ljubičić je nazadovao... jedino Livaković drži formu ali on ne ovisi o Čačiću jer s njime radi trener golmana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije