Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darija Klišina

Testiraju me na doping i dva puta mjesečno

17.09.2017.
u 10:00

– U Rusiji mi rijetko tko prilazi na ulici, čak i kad me prepoznaju. Nije baš ni atletika u našoj zemlji tako popularna.

Nakon Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu i osvajanja srebra u skoku u dalj najljepša svjetska sportašica Darija Klišina (26) stigla je u Moskvu gdje se pripremala za završnicu sezone u matičnom atletskom klubu CSKA. Tada je dala intervju za Sovjetski sport u kojem je, osim o atletici, govorila i o životu pod stalnim dopinškim kontrolama, neprestanim sumnjama i izolaciji ruskih atletičara te o životu nakon karijere... Sama je u Londonu nastupala kao predstavnica “autoriziranih neutralnih atletičara”.

Jako voli Moskvu

– Sigurna sam da puno češće moram na dopinške kontrole nego ostali atletičari. Svakog mi mjeseca dolaze. Nekad i po dva puta u mjesec dana. Ostalim sportašima iz naše skupine koju trenira Loren Seagrave dolaze možda jednom u tri ili četiri mjeseca – kaže Klišina koja je inače dobra prijateljica s američkim suparnicama koje su bile s njom na postolju u Londonu.

– S Tiannom Bartolettom sam trenirala, imamo prijateljski odnos. Stalno se dopisujemo unatoč tome što se sada pripremamo kod različitih trenera. Često se susrećemo. S Brittney Reese nisam trenirala, a tek smo nedavno počele kontaktirati. Imamo normalan odnos – kaže Darija.

– Nije ovo prvi put da smo skakale jedne protiv drugih. Obje su znale da sam već imala dobre skokove. A Tianna je pritom znala i sve moje probleme s kojima sam se borila. Srdačno me pozdravila kao i njen trener. A trener prvakinje Rose iskreno mi je rekao da je njemu svejedno tko stoji na postolju ako je ostvario lijep rezultat, odnosno dostojan.

Klišina često dolazi u Moskvu, ali živi na Floridi gdje joj je trener.

Ne želi ostati na Floridi

– U Rusiji mi rijetko tko prilazi na ulici, čak i kad me prepoznaju. Nije baš ni atletika u našoj zemlji tako popularna. Florida? To nije moj dom. To je dio života, tamo provodim puno vremena, ali ne bih ondje mogla živjeti. Volim sva godišnja doba – zimu, proljeće, ljeto i jesen – a na Floridi je ljeto beskonačno. Sviđa mi se Moskva. Ne uzrujava me gomila ljudi, osjećam se slobodno i ugodno. Tver je moj rodni grad, no nisam sigurna da ću poslije karijere tamo živjeti.

Cijeli tekst čitajte u MAX-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije