Naslovnica Sport Košarka

Tedeschiju nije prošao plan! Savez ga odbio, Cedevita ne može igrati prvu ligu

S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje
18. lipnja 2019. u 22:34 14 komentara 6965 prikaza
Cedevita i Olimpija
Foto: Marin Sušić/KK Cedevita
Pogledajte galeriju 1/8

Hrvatski košarkaški savez odbio je prijavu Cedevite Junior za natjecanje u HT Premijer ligi što se objašnjava u priopćenju sljedećeg sadržaja:

Emil Tedeschi Izostala podrška Golema šteta za hrvatsku košarku: Cedevita napušta državu i odlazi u susjedstvo?

- S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje.

Ako bi ju prihvatili, kažu iz HKS-a, došlo bi do ovoga:

- U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice HKS-a.

Emil Tedeschi BILO JE DOSTA Cedevita ni več hrvaška! Tedeschi seli klub u Sloveniju, stigla i poruka iz kluba

Sve to stoji u priopćenju potpisanom od povjerenika za natjecanja Dražena Jendriša koji je nama još dodao:

- Naša pravna služba sve je provjerila i došli smo do toga da je njihova prijava nevažeća. Da smo ju uvažili, otvorili bismo Pandorinu kutiju.

A sve to konkretno znači da Cedevita Junior, kao posve novi klub, mora započeti svoj život u najnižem rangu natjecanja, četvrtom odozgo, a to je Treća liga Centar. To je natjecanje jedan rang niže od natjecanja koje igra Mladost (A-2), klub za koji igraju Cedevitini juniori i kadeti, i ne može se uopće niti naći na stranicama HKS-a jer je pod ingerencijom Košarkaškog saveza Zagreba.

Mirko Novosel Reakcije Novosel komentirao Tedeschijevu odluku, može li hrvatska košarka bez Cedevite

A KSZ je upravo taj savez koji će dati novog prvoligaša, a to je Dubrava, klub koji je posljednji zapeo u kvalifikacijama za popunu HT Premijer lige. Ako se oni ne odluče onda je sljedeći KK Dubrovnik pa Agrodalm, također zagrebački klub.

>>>> Pogledajte kako je bilo na predstavljanju fuzije Olimpije Ljubljana i Cedevite

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

 • ICCO:

  Odluka je čista ko suza, neka si Cedevita Junior registrira u 2. slovenskoj ligi u društvu sa KK Krško, KK Slovenska Vas i KK Postojna II.

 • Avatar MK
  MK:

  Ovo zvući na uređenu državu, nažalost je to samo Košarkaši Savez...

 • domxerex:

  Samo nam još tajkunizacija košarke treba. Zašto bi ovaj tajkun bio bolji od drugih. Za neke samo zato jer je to crveni tajkun. To mu dođe kao i crveni zločini su pravedni, možda da hajduku i cedeviti damo prvenstvo da ... prikaži još! ne moraju igrati u umarati se da se mogu posvetiti euro-natjecanjima. Da bi ih tajkun mogao poslije prodati po boljoj cijeni. Poslije cedevita ostaje obračunati se sa partizanom split.