Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A SE DIŽE

Talijanski klubovi repriziraju rekord u Ligi prvaka od prije 15 godina?

Champions League - Round of 16 First Leg - Eintracht Frankfurt v Napoli
Kai Pfaffenbach/REUTERS
23.02.2023.
u 15:42

Osim Juventusa najmanje četvrtfinale su u zadnjih deset sezona ostvarili tek po jednom Roma i Atalanta.U zadnjih devet sezona čak četiri puta se dogodilo da ni jedan talijanski klub ne dogura barem do četvrtfinala

Iako je veliki put do tog rezultata talijanski klupski nogomet bi mogao imati tri kluba u četvrtfinalu Lige prvaka, po prvi puta nakon čak 15 godina.U posljednjem desetljeću talijanski klubovi su definitivno izgubili korak s Europom, pogotovo s klubovima iz Španjolske, Engleske i Njemačke, kada su u pitanju uspjesi u elitnoj Ligi prvaka.mPrimjerice, u posljednje dvije sezone ni jedan talijanski klub nije igrao barem u četvrtfinalu Lige prvaka, a ostatku Europe u zadnjem desetljeću tek je donekle parirao Juventus koji je u zadnjih deset sezona pet puta izborio barem četvrtfinale ili bolji rezultat.

Osim Juventusa najmanje četvrtfinale su u zadnjih deset sezona ostvarili tek po jednom Roma i Atalanta.U zadnjih devet sezona čak četiri puta se dogodilo da ni jedan talijanski klub ne dogura barem do četvrtfinala. No, u aktualnoj sezoni Talijani se imaju pravo nadati kako će po prvi puta nakon 15 godina imati tri svoja predstavnika među posljednjih osam, iako je težak i dugačak put do tog cilja. Posljednji put su tri talijanska kluba u četvrtfinalu bila u sezoni 2005./06. kada su se među osam probili Juventus, Inter i Milan.

Sada je Napoli na dobrom putu tog ostvarenja, nakon 2-0 u prvom susretu u Frankfurtu protiv Eintrachta, dok težak posao još čeka milanske klubove, Inter i Milan. Obje su momčadi stekle minimalnu prednost na domaćem terenu od jednog gola, Inter je pobijedio 1-0 Porto, a Milan istim rezultatom Tottenham. No, realna šansa za njihov prolaz postoji.

Inter je posljednji put barem četvrtfinale Lige prvaka igrao u sezoni 2010./11., a sezonu prije je s Joseom Mourinhom bio pobjednik Lige prvaka. Milan je posljednji put četvrtfinale Lige prvaka igrao u sezoni 2011./12.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije