Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riječ stručnjaka nakon veličanstvenog preokreta

'Tako se igra, to je gard! Pucam od ponosa zbog ovakve Hrvatske, mi smo sad opasni za sve'

(SP)QATAR-DOHA-2022 WORLD CUP-GROUP F-CRO VS CAN
Ding Xu/XINHUA
28.11.2022.
u 00:01

– Nakon utakmice s Marokom bio sam malo rezerviran, ali brzo sam nakon utakmice rekao da ćemo mi biti pravi i da ćemo Kanadu "razbiti". Bravo za sve, bravo za igrače, za stručni stožer, za izbornika, ovo je bila fantastična utakmica u svim segmentima, ma mi smo Hrvati – veselio se Igor Pamić s kojim smo razugovarali nakon velike pobjede Hrvatske protiv Kanade u Kataru.

Često se čujemo s Igorom Pamićem, ali ne sjećamo se kad smo ga čuli ovako veselog i razdraganog kao nakon što je Hrvatska pobijedila Kanadu s 4:1.

– Nakon utakmice s Marokom bio sam malo rezerviran, ali brzo sam nakon utakmice rekao da ćemo mi biti pravi i da ćemo Kanadu "razbiti". Bravo za sve, bravo za igrače, za stručni stožer, za izbornika, ovo je bila fantastična utakmica u svim segmentima, ma mi smo Hrvati – veselio se Igor Pamić.

Pobjednik je naš gard

Je li vas presjeklo kad su Kanađani poveli već u drugoj minuti jučerašnje utakmice?

– Ma nije, evo gledao sam utakmicu s društvom i već tada sam rekao da će na kraju biti 4:1. Istina, ne iste sekunde kad smo primili pogodak, nego nakon deset minuta jer sam vidio koliko smo mirni, staloženi u reakciji, kad sam vidio govor tijela naših igrača. Baš sam ponosan na sve naše dečke, odigrati tako nakon što gubiš s 0:1 od takozvanog opasnog suparnika. Sve je to razlog za moje veliko zadovoljstvo i mogu vam slobodno reći, e sad je Hrvatska za sve opasna!

27.11.2022., Khalifa International stadion, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, skupina F, 2. kolo, Hrvatska - Kanada Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kako biste usporedili našu igru u utakmici s Marokom i sad u ovoj protiv Kanade?

– Protiv Maroka smo nešto naučili, puno je ljudi reklo da je protiv Maroka bilo slabo, ali meni ni to nije bilo baš slabo jer protiv takve momčadi nije lako igrati. Ono što je bilo važno jest to da smo se za Kanadu jako dobro pripremili, vidjeli smo kako igraju, na to smo bili spremni bez obzira na taj prvi primljeni pogodak. Na određeni način Kanada je "divlja" momčad i protiv takvih nikad ne znaš kako će se stvari razvijati, ali ono što veseli, mi smo nakon tih deset početnih minuta bili doista savršeni – kaže nam Pamić.

Tko vam se najviše svidio u našoj vrsti?

– Svi, baš svi, ali meni je broj jedan bio gard naše momčadi, svakog pojedinca i sve obojeno u crveno-bijelo, taj gard, taj elan i reakcija, ma bravo za sve. Nakon ovako važne pobjede doista ne bi bilo korektno izdvajati nekog pojedinca, ovo je pobjeda Hrvatske.

>> Specijalna SP emisija, pogledajte kako se slavi u studiju Večernjeg: 'Ma ovo je čudo, takav igrač se rodi jednom u 50 godina! Dalić? Njega nitko neće skinuti'

Belgija će nam odgovarati

U četvrtak nas čeka posljednja utakmica u skupini i završna borba za pozicije i prolazak skupine. Iako smo sad u sjajnoj situaciji, ipak je ta utakmica s Belgijom utakmica odluke, Belgija je sretno pobijedila Kanadu, a jučer je bila loša i zasluženo s 0:2 izgubila od Maroka. Jesu li Belgijci ispuhani?

– Belgija nema nikakve šanse protiv ovakve Hrvatske, jer ovo je najbolja Hrvatska dosad, naša najbolja utakmica. Bilo je savršeno. Vjerojatno će nama Belgija još više odgovarati, iako treba biti oprezan jer ona mora ići na pobjedu, ali ja sam uvjeren da se ova i ovakva Hrvatska baš nikoga ne mora bojati – pun je zadovoljstva i optimizma nakon ove sjajne 4:1 pobjede nad Kanadom Igor Pamić.

 

Komentara 7

RE
RedTree
00:24 28.11.2022.

Bravo za danas, ali još ništa nije napravljeno. Treba biti pravi i u četvrtak, dati sve od sebe, hrabro i jako. Bilo je određenih grešaka i danas. Rupa između sredine i obrane, nakon koje je pao prvi gol i par opasnih udaraca s 18 metara njihovih, bolje blokirati ubačaje i još neki detalji.

Avatar Zbregov
Zbregov
07:43 28.11.2022.

Ma baš smo opasni uz ovakvu vladu i Plenkimuna koji je defakto instalirao Pupovca na vlast.... 🤡

ST
stefj
07:32 28.11.2022.

Stvarno bravo za repku, odradili su dobar posao. Na početku je Dalić krenuo s Kramarićem na krilu i Livajom samim u napadu na širokom prostoru, to nije izgledalo dobro, pa primili smo gol od reprezentacije koja nikada nije dala gol na SP.. Barem je ovaj puta pravovremeno reagirao, pa je maknuo Kramarića s krila, a zapravo time žrtvovao Modrića, koji je dobar dio utakmice s 37 godina igrao krilo... Uz to je kasnije opet uveo Vlašića koji očito nije u formi i nije se nikako uklopio u ekipu. To liči na EP i forsiranje Rebića u špici... Kanada je ipak jedna od najlošijih ekipa na SP, tako da ne možemo ovo uzeti za neki veliki uspjeh, već kao kvalitetno odrađen posao. Belgija će biti prvi veliki test.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije