Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuta istraga

Švicarsko tužiteljstvo istražuje Beckenbauera zbog pranja novca

Franz Beckenbauer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
01.09.2016.
u 14:49

Kako piše "Der Spiegel", Beckenbauera se sumnjiči za pranje novca i zlouporabu povjerenja dok je bio šef organizacijskog odbora njemačke kandidature za domaćina svjetskog prvenstva 2006. godine

Švicarsko tužiteljstvo je pokrenulo istragu o njemačkom nogometnom velikanu Franzu Beckenbaueru zbog sumnji u pranje novca, pišu danas njemački mediji.

- U ime tužiteljstva Švicarske, potvrđujem da je u tijeku istraga koju ste spomenuli u svom članku - izjavila je glasnogovornica tužiteljstva potvrdivši tako pisanje online izdanja " Der Spiegela".

Kako piše "Der Spiegel",  Beckenbauera se sumnjiči za pranje novca i  zlouporabu povjerenja dok je bio šef organizacijskog odbora njemačke kandidature za domaćina svjetskog prvenstva 2006. godine.

Beckenbauer je ranije odbacivao bilo kakve optužbe.

U listopadu  2015, "Der Spiegel" je pisao kako je Njemačka iskoristila tajni fond od10 milijuna švicarskih franaka (6,7 milijuna eura) za kupnju glasova kojima je dobila domaćinstvo SP-a 2006.

Taj je fond popunio na zahtjev Franza Beckenbauera bivši šef Adidasa Robert Louis-Dreyfus nešto prije ljeta 2000. kada je Njemačka dobila domaćinstvo SP-a tjesnom pobjedom u glasovima - 12 naprama 11 - nad Južnoafričkom Republikom. 

Komentara 2

DU
Deleted user
17:23 01.09.2016.

Istrazuju oni i Mamica? Kad je vec tako, Mamicu treba oprostiti jer je u odabranom drustvu i jer prati trendove. Tko bi novce dao Merkel ili ovim nasim parazitima iz HDZ i SDP?

ST
Starotopoljanin
20:55 01.09.2016.

Normalno da je bekenbauer u u velikom sukobu interesa .on je kupio sva svijetska prvenstva sto su se igrala u njemackoj,kao i olimpijada u minchenu.tu je on uz svoje satelite i debelu lovu dobio da se igra u njemackoj,a njegove vile i bogatstvo u kützbülgu,su proizasli bas od pranja Novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije