Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječani upozoravaju

'Sudac je upropastio utakmicu, moramo uvesti VAR!'

Dinamo - Rijeka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
05.04.2018.
u 17:47

- Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio, jednu potencijalno, lijepu sportsku predstavu.

Nogometaši Dinama jučer su na Maksimiru pobijedili Rijeku s 3:0 i plasirali se u finale kupa u kojem će 23. svibnja u Vinkovcima igrati protiv Hajduka.

Nakon jučerašnje utakmice vuku se repovi, sudac je griješio na štetu obje momčadi, ali Riječani su to puno teže prihvatili pa su se, kako piše u zapisniku, verbalno obrušili na suca. 

Zbog svega toga klub s Rujevice danas je objavio priopćenje u kojem se oglasio sportski direktor Srećko Juričić.

- Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio, jednu potencijalno, lijepu sportsku predstavu. Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu, te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja. Izgubljeno povjerenje sudačka organizacija može povratiti uz sustavne promjene i kvalitetnu tehničku podršku u smislu VAR sustava i slično. Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice, i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava. To je onda jedini put da i naša sudačka organizacija iznjedri pojedince koji će konkurirati na međunarodnoj sceni.

Komentara 16

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
18:20 05.04.2018.

Da je Dinamo izgubio brzo bi se zaboravilo i dugo naslađivalo. Jeličić na infuziji..

KR
kruti198
18:34 05.04.2018.

kaj ste mazohisti, ako se uvede tzv. VAR ne piše se dobro ni crvenoj reki a bogami ni tovarskoj muladiji!!!

DA
DarthVader
18:33 05.04.2018.

Majke milenice jebem, na koje su niske grane pali ovi iz Rijeke. Pa to je inace stil hayduka vec 28 dugih godinica. Sramota, jad i bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije