Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blanka Vlašić:

Što je moja ozljeda u odnosu na požare i dramu koja nas je snašla

Blanka Vlašić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
19.07.2017.
u 23:24

Blanka je odlučila propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu u Londonu. Nakon bronce u Riju danima je trpjela jake bolove.

Blanka Vlašić otkazala je nastup na mitingu Dijamante lige u Monaku 21. srpnja, ali i nastup na Svjetskom prvenstvu u Londonu, početkom kolovoza. U jednom trenutku činilo se da je njezin nastup u Londonu izvjestan, tamo negdje u travnju.

– Ne osjećam tako veliku bol, više ni terapije nisu tako intenzivne kao prije. Budući da nemam normu, morat ću prije Londona skakati barem na jednom mitingu. To bi moglo biti u Monaku – govorila je tada Blanka.

Međutim, prije desetak dana rekla je:

– Još nisam ništa odlučila, ali što se tiče nastupa u Londonu, više je ne nego da.

Nisam htjela riskirati

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu Bojan Marinović, njezin trener, nije bio nimalo 
optimističan jer su se bolovi vratili.

– Nisam htjela riskirati pogoršanje stanja koje je napokon krenulo u dobrom smjeru. Već godinama idem na velika natjecanja s bolovima i istina, dobro bi ispalo – rekla je Blanka.

Istina, na Svjetskom prvenstvu u Daeguu skakala je ozlijeđena i osvojila je srebro, a četiri godine kasnije u Pekingu također je bila ozlijeđena, ali je na kraju osvojila novo srebro. Na svjetskim seniorskim prvenstvima nastupa od 2001. Ukupno je skupila sedam nastupa na SP-u i osvojila ukupno četiri medalje, dvije zlatne (Osaka i Berlin) i dvije srebrne (Daegu i Peking). Od 2001. do danas propustila je samo SP u Moskvi 2013.

Možda ću skakati u Zagrebu

– Sad kada razmišljam, nastup u Riju trebala sam propustiti pa bih sada bila oporavljena i spremna za London. Opet, osvojena bronca na Igrama bila je melem na ranu. A mjesecima nakon Rija nisam mogla hodati od bolova. Zato sad ne želim kompromitirati potpuni oporavak. Mirna sam i zadovoljna s odlukom, vidjet ću još kako će biti do Hanžeka. Nadam se nastupu u Zagrebu, ali bez imperativa. Zanima me povratak na velike visine, a ne stalno hodanje po rubu. Znam da za mene još uvijek ima vremena da napravim neke velike stvari – rekla je Blanka koja će u studenom napuniti 34 godine.

Uostalom, Inga Babakova s 34 godine bila je druga na SP-u, a Stefka Kostadinova svoj je zadnji svjetski naslov osvojila s 32 godine.

– Kad se susretneš s užasom i očajem koji se u trenutačno događa u Splitu i okolici, shvatiš trivijalnost vlastitih problema. Požari su na sve strane. I da, strah me i za sebe i za moje prijatelje, ali i sve ljude koji su preko noći ostali bez svojih domova. 
Hvala svim hrabrim ljudima 
koji su nas obranili – rekla je Blanka. 

Komentara 7

Avatar Klodi
Klodi
09:03 20.07.2017.

Pomoći će bog.

Avatar mali322
mali322
00:14 20.07.2017.

Pravac Međugorje curo draga i sretno ti!

SA
Sale7
18:28 20.07.2017.

Ajme kako ste užasni sa ovim komentarima. Sram vas bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije