Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Štimac o reprezentaciji, aferi Fontana i izbornikovoj prijetnji ostavkom

Štimac: Slaven mora naučiti da mu je život otvoren

nog-01-l2.jpg
import
08.09.2006.
u 18:56

Igor Štimac nije se oglašavao otkako je izbila afera Fontana. Mnogi su htjeli čuti njegovo mišljenje, ali Štimac nije želio govoriti za javnost kako njegove riječi ne bi bile krivo protumačene. Kako sada, kada je sve prošlo, gleda na te događaje?
- Srna, Balaban i Olić napravili su glupost koja će ući u anale, najveću glupost otkako postoji hrvatska reprezentacija. Ali, nikada nisam bio za kažnjavanje neigranjem i netreniranjem. Time zapravo kažnjavate navijače. No, Slavenu nije bilo lako. Zato ih je sada i amnestirao. I to iz jednostavnog razloga, Hrvatskoj treba svaki kvalitetan igrač. A kada se Slaven već odlučio za izbacivanje, onda je logično što nije tražio vremensku kaznu. Bez te trojice igrača cilj bi bio upitan - kaže Štimac.

Kakav je dojam igrajući u Moskvi hrvatska reprezentacija ostavila na Štimca? - Da smo bili odlučniji, mogli smo osvojiti sva tri boda. Rusija je bila slaba, ali moramo znati da više nikada neće biti takva. U Hrvatskoj će to biti jedna druga momčad, puno jača, koju će Hiddink znati pripremiti - smatra Štimac.

Bilić je već na startu zaprijetio ostavkom. Zasmetalo mu je miješanje medija u njegov privatni život.
- Mora se naučiti da je njegov život u svim oblicima otvoren i da će svako malo o sebi pročitati nešto što mu neće biti drago, što je poluistina ili uopće nije istina - rekao je Štimac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije