Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.06.2018. u 18:00

U Europi nema kultnijeg stadiona od Anfielda, u svijetu nema kultnije reprezentacije od Brazila. A u tom nogometnom spektaklu ravnopravni sudionik, pogotovo u prvih sat vremena, je bila i Hrvatska. No završnica je pripala Brazilcima koji su pogocima Neymara (69.) i Firmina (90.+3) pobijedili s 2:0.

No, za utjehu ostaje da su Dalićevi dečki odigrali vrlo dobru utakmicu protiv peterostrukog prvaka svijeta i tako najavili da imamo momčad koja može parirati svima na SP-u u Rusiji.

Neymar Hrvatska Brazil
1/32

U prvih 45 minuta Hrvatska je bila potpuno ravnopravna Brazilu, ako ne i bolja, jer imali smo čak i bolje šanse za vodstvo. Prvo je Kramarić u 16. minuti dobro pucao iz daljine, no obranio je Alisson, onda su u 29. odlično pred golom kombinirali Modrić, Rebić i Perišić, a Brazilci jedva uspjeli očistiti ispred Alissona.

Brazilci su pak najbolju priliku u prvom poluvremenu imali u 30. minuti, kada je Badelj spašavao blizu crte. Zbog lakše ozljede hrvatski napad od prve minute činili su krilni napadači Perišić i Rebić, dok je u špici počeo Kramarić. Taj trojac izluđivao je brazilsku obranu stalno mijenjajući pozicije, dobro je funkcionirala ta Dalićeva ideja.

Početkom drugog poluvremena nastalo je oduševljenje na Anfieldu, jer u igru je ušao Neymar, najskuplji nogometaš svijeta. U tim trenucima hrvatsku je obranu napadala magična četvorka Neymar (PSG), Jesus (Manchester City), Coutinho (Barcelona) i Willian (Chelsea).

Naša obrana odlično se nosila s njima sve do te 69. minute i magičnog Neymarovog trenutka. Točku na 'i' stavio je Firmino u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je zabio za konačnih 2:0.

Šteta, jer u 58. minuti smo zamalo mi šokirali Brazilce. Nakon ubačaja Vide sjajno je glavom pucao Rebić, no vršcima prstiju svoj je gol spasio Alisson.

Nakon te naše prilike oba su izbornika napravila po nekoliko izmjena, no džokeri s klupe Brazila bili su bolji od hrvatskih.

Neymar Hrvatska Brazil
1/11

Neki su sumnjali je li Ćorluka dovoljno spreman, no u 52 minute provedene na terenu pokazao je da izbornik na njega itekako može računati. Igrao je gotovo bez greške, pametno, bez kompliciranja. Takav Ćorluka puno će nam značiti u "njegovoj" Rusiji.

Imali su naši lijepu podršku na Anfieldu, 6-7 tisuća navijača s kockicama bodrilo je Dalićeve izabranike. Stigli su iz Preloga, Đakova, Mostara, Pule, Slavonskog Broda, Županje, Zagreba, Splita, Širokog Brijega...

Pribojavali smo se mogućih navijačkih nereda, no za vrijeme utakmice sve je prošlo bez ikakvih ekscesa. Pridonijele su tome sigurno i jake kontrole na ulazima, a vjerojatno i činjenica što Englezi imaju najstrože navijačke zakone...

Brazilskih je navijača bilo triput više od naših, a razgovarajući s njima pred stadionom, shvatili smo da je većina njih na Anfield stigla iz Brazila. Reprezentacija je njima ispred svih, izbornik im je važniji od predsjednika države. Nije brazilskim zvijezdama lako, uvjerili smo se u to u ova tri dana u Liverpoolu, jer nije bilo trenutka a da barem stotinu navijača nije pred Hiltonom čekalo da ugledaju svoje junake.

- 3:0, 3:0 za nas, nemate nikakve šanse – vikali su uoči utakmice pred Anfieldom.

No, shvatili su da i Hrvatska ima moćnu reprezentaciju, jer mučili su se da nas probiju.

Na ulazu u Anfield, na tribinu Kop, stoji veliki natpis: "Ovo je mjesto za velike nogometne trenutke". I zaista, bio je to jedan veliki trenutak za našu reprezentaciju, bez obzira na poraz. Jer s Brazilom na Anfieldu igra se samo jednom u životu, a naši su uz to odigrali vrlo dobro.

Komentara 114

Avatar Oneill
Oneill
17:52 03.06.2018.

Drugo poluvreme nivo Jadran Gunja.

MA
Marsijanac
16:53 03.06.2018.

Ovo je sve samo ne prijateljska utakmica. Perisic nevidljiv i sebican . Imao je potpuno otvorenog Rebica ( koji igra odlicno ) a nije mu dodao iako je Rebic drecao iz sveg glasa. Vida je predaleko od svog krila kojii mu stvara probleme. Sve u svemu ovo izgleda poprilicno dobro , ipak je to Brazil.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:57 03.06.2018.

Opcija u kojoj je Kramaric jedini napadac nema smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije