Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON DVA PORAZA

Stanić o problemima vatrenih: 'Bojim se da ćemo srušiti kult reprezentacije. Treba smiriti tenzije'

Zagreb: Sve?ana gala ve?er Trofej Nogometaš u organizaciji Hrvatske udruge Nogometni sindikat
Foto:
1/3
17.10.2023.
u 17:52

"Ne znam u kojem bi smjeru on išao. Mislim da je najavio da će ići u tom smjeru, ali prvo će razgovarati s iskusnim igračima. Neće donijeti odluku na svoju ruku, nego nakon konzultacija s igračima", rekao je o najavljenim promjenama u momčadi

Bivši nogometaš i hrvatski reprezentativac Mario Stanić za HRT-ovu emisiju Sportske minute komentirao je dva poraza hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvestvo 2024. godine. Nakon poraza od Turske 0:1, vatreni su izgubili i u Walesu rezultatom 2:1.

"Dogodilo se ono što nitko nije očekivao. Posebno zbog dojma i načina na koji smo mi prezentirali igru. Dalić je preuzeo odgovornost i rekao da je krivac jer nije ništa nije mijenjao. Najveća kvaliteta hrvatske reprezentacije je vezni red. To su igrači svjetske klase, a ostalo su dobri igrači. Bio sam i ja dobar igrač, ali nisam bio svjetske klase. Ako ja kao bočni igrač ne rasteretim središnjicu, mi se gušimo i imamo problema. Sad je na izborniku, da skupa s igračima pronađe razloge našeg manjka energije", rekao je Stanić.

GALERIJA Hrvatska izgubila od Turske (0:1). Blijeda izvedba vatrenih u Osijeku

Zagreb: Sve?ana gala ve?er Trofej Nogometaš u organizaciji Hrvatske udruge Nogometni sindikat
1/45

Zlatko Dalić je za sljedeće okupljanje najavio nove igrače, na to se osvrnuo i Stanić. "Ne znam u kojem bi smjeru on išao. Mislim da je najavio da će ići u tom smjeru, ali prvo će razgovarati s iskusnim igračima. Neće donijeti odluku na svoju ruku, nego nakon konzultacija s igračima. Vjerujem da će potegnuti za promjenama, ovisno o profilu igrača koji su mu potrebni. Kramarić je upitan, pitanje je kad će se Perišić vratiti, a on je naš najkompletniji igrač u povijesti reprezentacije. Njegov izostanak je kolosalan, teško je to zamijeniti."

VEZANI ČLANCI:

Istanuo je i kako cijela priča još nije gotova te da se kvalifikacije nastavljaju "Nema razloga za ovakvu paniku. Da za crvena svjetla, a ne za ovakav medijski topovski udar kojemu su svjedoci. Ako nastavimo ovakvom retorikom, bojim se da smo na putu da srušimo taj reprezentativni kult. Da bi nešto srušio treba ti par mjeseci, a da bi složio treba ti hrpa godina. Treba smiriti tenzije", zaključio je Stanić.

VIDEO Vatreni poraženi od Walesa! Još jedan težak udarac za Hrvatsku

Komentara 4

FR
freeshooter
23:49 17.10.2023.

...Vatreni su toliko nemjerljivo sportski postigli i doprinjeli promociji Hrvatske da će uvijek imati svoj kult i status... no činjenica je da su se ti veliki uspjesi i kult morali dodatno ojačati jer su bili ti momenti popraćeni svjetskim uspjesima i dostignutim čudom... a trebali su se ojačati nužnim investiranjem u vatrene... nacionalni stadion, dostojan dostignutog svjetskog ugleda, te svakako i nacionalni razvojni kamp reprezentacije... eto to se moralo, odnosno mora učiniti za Vatrene, jer tu jako zaostajemo, nužnost je to, koja bi svima značila, i igračima, pogotovo navijačima... to bi sve ojačalo, i održalo kult i dostignuti nivo, i svjetski ugled... no sada ajmooo vatreni ovo proći, imali smo već takve momente, vjerujemo u vas...

ČV
čača vrati se
19:23 17.10.2023.

već je srušen zahvaljuljuči Livaji,od njegovog dolaska sve do odlaska uspio je sve upropastiti

Avatar Art of Noise
Art of Noise
23:23 17.10.2023.

Nećemo ništa srušiti. Hrvatska nogometna reprezentacija nije jedan čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije