Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPUCAVANJA

Srpski novinar: Nakon utakmice s Kanadom sukobili smo se s hrvatskim kolegama

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Canada
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/3
28.11.2022.
u 13:49

Novinar srpskog portala B92 rekao je da je došlo do incidenta između hrvatskih i srpskih kolega.

Iako je mnogo razloga za veselje nakon pobjede Hrvatske nad Kanadom 4:1 u drugom krugu grupne faze na Svjetskom prvenstvu, još se vuku repovi s tribina. 

Nakon utakmice osim prepucavanja na relaciji hrvatski navijači - vratar Kanade, navodno su bila i prepucavanja novinara

Naime, novinar srpskog portala B92 rekao je da je došlo do incidenta između hrvatskih i srpskih kolega.

- Mogao sam naslutiti da me čekaju nove sporne zastave, ovog puta s hrvatske strane, jer će se Vatrenima suprotstaviti Milan Borjan, kapetan Kanade i Crvene zvezde, koji je još kao osmogodišnjak pobjegao iz Knina pod naletom operacije "Oluja". I bio sam u pravu. Na tribinama poruke "Borjanu koji najbolje bježi", sa simbolima traktora i operacije koja je zbrisala sve srpsko 1995. godine. Borjan se već u 65. sekundi veseli vodećem golu kao malo dijete. Kasnije, ipak, prima četiri komada i doživljava poraz na terenu, ali i zbog skandiranja s tribina.

Dobacivanja s tribina je bilo, a vratar Kanade na njih je odgovorio s podignuta tri prsta. Kasnije se cijela priča razbuktala u miks zoni gdje je Borjan pokazao poruke na WhatsAppu koji je bilo na tisuće. 

Naime, uoči utakmice netko je njegov broj telefona pustio na društvene mreže s porukom da mu se svašta piše. 

Srpski novinari tražili su komentar hrvatskih igrača o tome što su njihovi navijači skandirali Borjanu, a na to se oglasio navodno jedan hrvatski novinar:
- Nemoj im odgovoriti, Srbi su ovdje došli samo provocirati!

Ubrzo je dobio odgovor na svoje dobacivanje:
- Kako to misliš da nam odrediš što ćemo pitati? Ako to želiš, slobodno apliciraj za posao glasnogovornika Hrvatskog nogometnog saveza - rekao mu je jedan od srpskih novinara.

Situacija se nakon toga smirila, a novinari su takva prepucavanja na kraju ipak ostavila navijačima, među kojima smo na njih i navikli.

>> Specijalna SP emisija, euforija jutros u studiju Večernjeg: Kakav gušt je sad vidjeti strane medije! Tko je taj tko želi zlo reprezentaciji Hrvatske?

Ključne riječi

Komentara 37

JU
juma
14:07 28.11.2022.

Neozbiljno i bezobrazno je izjavljivati kako si rodjen u srpskoj Dalmaciji, pa se onda žaliti što te hrvatski navijači provociraju? Što bi trebali? Tretirati te pristojno i s uvažavanjem? Kako zoveš takav eho ti se vraća. Oduvijek je bilo tako.

CA
cavecanem
14:10 28.11.2022.

Dobio je sto je tražio

UD
Udbaš
13:58 28.11.2022.

Oduševljen sam... Ipak imamo hrvatskih novinara! Sto se tice borjana, to su navijači riješili na njegov vlastiti zahtjev na način kojem se nema što dodati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije