Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 25 GODINA

Srbin kojeg ne vole u Hrvatskoj plakao kada je vidio svoju kuću u Vukovaru. Napravio je jednu stvar

Foto: Antonio Ahel @ATAImages
1/5
21.02.2024.
u 20:13

Siniša se na put u Hrvatsku odlučio nakon što je tri noć zaredom sanjao mjesto u kojem je proveo djetinjstvo. Vukovar je posjetio u potpunoj tajnosti 2015. godine i vratio se u mlade dane.

Bivši srpski nogometaš i izbornik Siniša Mihajlović rođen je na jučerašnji dan, 20. veljače u Vukovaru. Tamo je proveo svoje djetinjstvo i igrao za NK Borovo u mlađim danima prije nego što je otišao u Vojvodinu s kojom je osvojio naslov prvaka. Kasnije je prešao u Crvenu zvezdu, a dok je igrao u Srbiji, dogodio se Domovinski rat, o čemu je pričao u autobiografiji. 

GALERIJA Nogometaši Dinama odradili zadnji trening uoči Betisa

1/15

- Pod mojim pritiskom, roditelji su spakirali najnužnije stvari i doselili se u Beograd. Priključio nam se i brat Dražen. Poslije je do nas stigla vijest da je naša kuća u Borovu minirana i da je netko ispalio metak u moju sliku na zidu. U tom groznom činu bilo je određen simbolike, poruka je bila više nego jasna. Tko je mogao baciti bombu na našu kuću? Tko je i zašto pucao u moju i Draženovu sliku? Ta pitanja su me proganjala dok napokon nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih prijatelja iz djetinjstva kojeg sam doživljavao kao brata. Vidjeli smo se 2000. godine u Zagrebu. Došao je u hotel i pitao me znam li sve. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasio moje roditelje. Oprostio sam mu - napisao je Mihajlović. 

Dugo vremena je govorio da neće posjetiti Vukovar, ali to se na kraju promijenilo. Kako je objavio srpski portal Kurir, Siniša se na put u Hrvatsku odlučio nakon što je tri noć zaredom sanjao mjesto u kojem je proveo djetinjstvo. Vukovar je posjetio u tajnosti 2015. godine i vratio se u mlade dane.

VEZANI ČLANCI:

Sa suzama u očima, kročio je na kućni prag u Borovu nakon 25 godina. Posjetio je i školu koju je pohađao, ali i nogometni stadion NK Borovo gdje je prvi put zaigrao nogomet. Fotografije možete pogledati OVDJE.

Taj trenutak ga toliko dirnuo da je odlučio obnoviti kuću u ulici Velebitska 153 koja je bila napuštena godinama otkako je na nju pala granata i oštetila joj krov. Mihajlović je preminuo 16. prosinca 2022. godine u Rimu od posljedica leukemije. Podsjetimo, u bogatoj karijeri nastupao je za Lazio, Inter, Sampdoriju i Romu. 

Komentara 34

TE
tek
20:41 21.02.2024.

A kako je bilo hrvatima 1991 ?

VK
vk52
21:17 21.02.2024.

Sramotan clanak,a o tisucima ubijenih Hrvata ni rijeci FUJ,

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
23:22 21.02.2024.

Koja je svrha ovog članka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije