Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi problemi

Španjolsko tužiteljstvo prijavilo Modrića zbog utaje poreza!

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
29.11.2017.
u 15:01

Riječ je o iznosu od 870.728 eura kojeg Luka navodno nije platio u razdoblju između 2013. i 2014. godine.

Španjolsko tužiteljstvo u Madridu podiglo je prijavu protiv Luke Modrića zbog sumnje da nije platio porez u razdoblju između 2013. i 2014. godine, piše Marca. Riječ je o iznosu od 870.728 eura.

Španjolski mediji navode kako je istraga pokrenuta još u siječnju 2016. godine, a među prijavljenim nogometašima je hrvatski reprezentativac, ali i njegova supruga Vanja, direktorica obiteljske tvrtke Ivano SARL koju je Luka osnovao u Luksemburgu i koja nije postojala tijekom njegova prelaska u Real.

Luka Modrić
1/12

Dokumenti prikazuju kako Modrić u poreznoj prijavi za 2013. nije prijavio prihod od komercijalnih prava, odnosno novac koji se slijevao u Luksemburg i na koji se u Španjolskoj plaća porez niži čak 30 posto. Real je na taj način Luki navodno isplatio oko 4,8 milijuna eura, no anonimna tvrtka koja je nositelj prava nije postojala u trenutku potpisa ugovora između Modrića i kraljevskog kluba.

Ugovor o osnivanju tvrtke Ivano SARL otkriva kako je Luka Modrić njezin jedini dioničar, a kompanija je počela raditi s kapitalom od 3,6 milijuna eura. Na kraju 2013. godine imala je 4,5 milijuna eura, a krajem 2014. došla je već do 6 milijuna eura. Modrić je samo jedan u nizu nogometaša i nogometnih dužnosnika umiješanih u “zamračivanje” milijuna na tajnim računima, a prijava protiv Luke dolazi svega jedan dan nakon što je njegov suigrač Marcelo priznao utaju od gotovo pola milijuna eura.

Aferu Football Leaks o malverzacijama u nogometu otvorio je European Investigative Collaboratons (EIC), novinarska istraživačka mreža koja obuhvaća devet medija: njemački Der Spiegel, austrijski Der Falter, španjolski El Mundo, talijanski L’Espresso, belgijski Le Soir, francuski Mediapart, srpski Newsweek, danski Politiken i rumunjski Black Sea.

Komentara 36

Avatar Cinco
Cinco
15:26 29.11.2017.

Ne lupetajte, gotovo svi igračai Reala su optuženi za isto za godinu 2013. I Ronaldo i Ramos I Marcelo... tako da se ovdje radi o mućkama Reala...

KR
kruti193
16:56 29.11.2017.

ma dajte odj. od našeg lukice!!!

MA
..Marsijanac
16:11 30.11.2017.

"no anonimna tvrtka koja je nositelj prava nije postojala u trenutku potpisa ugovora između Modrića i kraljevskog kluba."...... "Anonimna" tvrtka se moze osnovati bilo kada i na nju se mogu prebaciti iznosi. Svi mi nastojimo svim dostupnim nacinima smanjiti isplatu poreza pa tako i Luka. I od kud drzavi pravo oporezivati osobni prihod? Drzava mi morala poslovati kao biznis a ako nisu sposobni pod hitno mijenjati politicare i uvesti poslovne menadjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije