Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGAT UGOVOR

Španjolska liga dobila "injekciju" od gotovo pet milijardi eura u koronakrizi

LaLiga - Real Madrid v Atletico Madrid
JAVIER BARBANCHO
14.12.2021.
u 09:08

Prava na prijenos utakmica u barovima i restoranima, te na tjednu utakmicu na TV-u bez pretplate nisu uključena u ugovor, a postupak nadmetanja za njih će se otvoriti u veljači ili ožujku 2022.

Španjolska LaLiga postigla je sporazum o prodaji tv prava na domaće emitiranje Movistaru i DAZN-u za 4,95 milijardi eura tijekom pet godina, objavilo je vodstvo lige.

To je rekordan ugovor za elitni razred španjolskog nogometa jer je posljednji ugovor, potpisan s Telefonicom 2018., bio trogodišnji ugovor na 2,9 milijardi eura.

Prava će biti podijeljena između TV operatera i over-the-top (OTT) usluge video streaminga. Svaki od njih imat će pravo na pet utakmica tjedno osim tri tjedna u sezoni kada će Movistar imati prava na sve utakmice.

Prava na prijenos utakmica u barovima i restoranima, te na tjednu utakmicu na TV-u bez pretplate nisu uključena u ugovor, a postupak nadmetanja za njih će se otvoriti u veljači ili ožujku 2022.

- LaLiga je uspjela zadržati svoje audiovizualne prihode stabilnima u vrijeme kada je većina velikih europskih liga dosegla gornju granicu ili doživjela smanjene vrijednosti u svojim posljednjim ciklusima u kojima su mnogi stručnjaci iz industrije predviđali značajna smanjenja - navodi se.

LaLiga je prva od pet najboljih europskih nogometnih liga koja je postigla dogovor za domaća TV prava koja su veća od prethodne.

Njemačka Bundesliga, talijanska Serie A i francuska Ligue 1 zabilježile su pad prihoda u svojim najnovijim TV ugovorima, dok je engleska Premier liga promijenila paket pod istim financijskim uvjetima za još tri sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije