Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVO SE RIJETKO DOGAĐA

Šok za Srbiju! Đoković ostao bez medalje!

Tennis - Men's Singles - Bronze medal match
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/9
31.07.2021.
u 11:22

Rijetko se događa da Đoković gubi, a da izgubi 3 puta u 24 sata još rjeđe.

Najbolji tenisač svijeta prema ATP listi i jedan od najboljih svih vremena, Srbin Novak Đoković doživio je još jedan šok. 

U meču za broncu izgubio je od 6. reketa svijeta, Španjolca Pabla Carrena Buste, rezultatom 4-6, 7-6, 6-3 i tako ostao bez medalje. Ni 5 meč lopti koje je spasio Novaku nisu bile dovoljne za osigurati brončano odličje. Meč je trajao 2 sata i 47 minuta, a unatoč porazu Đoković, kao i Carreno Busta pružili su odličnu partiju.

PRVI TRIJUMF ŠPANJOLCA

Carreno-Busta je već u 'tie-breaku' drugog seta propustio prvu meč-loptu, da bi u trećem setu poveo 3-0, a u devetom gemu iskoristio ukupno šestu loptu za pobjedu i svoju prvi 'pravi' trijumf protiv Novaka Đokovića u njihovom šestom međusobnom dvoboju.

Naime, Španjolcu se piše i pobjeda ostvarena i u osmini finala prošlogodišnjeg US Opena, na kojem je pri vodstvu Carreno-Buste 6-5 u prvom setu, Đoković lopticom nenamjerno pogodio linijsku sutkinju i zbog toga bio diskvalificiran.

Pablo Carreno-Busta je četvrti španjolski tenisač koji je osvojio olimpijsko odličje u pojedinačnoj konkurenciji. Prije njega to je uspjelo Jordiju Arreseu (srebro, 1992. u Barceloni), Sergiju Brugueri (srebro, 1996. u Atlanti) i Rafaelu Nadalu (zlato, 2008. u Pekingu).

U finalu turnira za tenisače u Tokiju za olimpijsko zlato će igrati Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Hačanov.

No, rijetko se događa da Đoković gubi, a da izgubi 3 puta u 24 sata još rjeđe.

Podsjetimo, njemački tenisač Aleksander Zverev priredio je pravu senzaciju na Olimpijskim igrama u Tokiju pobjedom protiv najboljeg na svijetu Novaka Đokovića. Završilo je 1:6, 6:3, 6:1 u njegovu korist nakon dva sata igre.

Nakon toga Vesnina i Karacev nadigrali Srbe Ninu Stojanović i Novaka Đokovića sa 7-6 (4), 7-5. pa je i tu Đokoviću ostala borba za broncu i to mu je jedino odličje koje sada može osvojiti.  Novaku Đokoviću ostaje prilika za osvajanje brončane medalje u mješovitom paru s Ninom Stojanović, a suparnici su im Australci Ashleigh Barty i John Peers.

POGLEDAJTE VIDEO: Doček Matee i Tonija u Splitu

Komentara 39

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:02 31.07.2021.

Zapadne sile su magnetima skretali Novakove loptice u out.. Urotili se svi protiv Serbskog nebeskog naroda.

TI
timon4
11:07 31.07.2021.

Zasto HTV svaki dan prenosi tog dokovica.

BU
Bubaclex
11:07 31.07.2021.

Ma koji šok? I on je sam ušao u turnir sa stavom "lako ćemo". Frajer je u cijeloj karijeri nevjerojatno bahat, samo ti pri kriva bedasanjem na pressicama i pred publikom. Pa ova jučerašnja pressica pokazuje sve o njemu. I frajer još obrati hrpu ljudi da navijaju za njega. Svašta. Federer je gospodin za njega. Srbija bi dala guze za ove naše, kako ih oni nazivaju, dabl babl medalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije