Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNO SP

Šok za hrvatske rukometašice: Umjesto lake pobjede, težak remi protiv Senegala

Ljubljana: Susret Hrvatske i Danske na Europskom prvenstvu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
01.12.2023.
u 19:48

Nakon ove utakmice, Hrvatsku u skupini čekaju još dvije. Protivnice su Kineskinje i Šveđanke. Protiv Kine će Hrvatska igrati 3. prosinca u 15.30, dok protiv Švedske, gdje se održava svjetsko prvenstvo, igraju 5. prosinca od 20.30.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija remijem 22-22 (9-11) protiv Senegala započela je svoj nastup u skupini A na Svjetskom prvenstvu u Goteborgu.

Tina Barišić s osam i Katarina Ježić s četiri gola bile su najefikasnije kod Hrvatske, dok je Doungou Camara sa 10 pogodaka bila nerješiva enigma za našu obranu.

GALERIJA Hrvatska svladala Armeniju i izborila plasman na Euro 2024.

Ljubljana: Susret Hrvatske i Danske na Europskom prvenstvu
1/30

Bio je to susret u kojem Hrvatska niti u jednom trenutku nije vodila, 12 minuta prije kraja je zaostajala čak četiri gola razlike (16-20) pa izabranice Ivice Obrvana na kraju mogu biti zadovoljne i bodom.

Susret je loše krenuo napadački za Hrvatsku, koja je svoj prvi pogodak postigla nakon 3:40 minuta igre, a Senegal je predvođen Camarom tada već imao 2-0. Senegalke su sredinom prvog poluvremena prvi put stigle do tri razlike (5-2, i 7-4) te na odmo otišle s plus dva.

VEZANI ČLANCI:

I početkom nastavka nije funkcionirao napad Hrvatske pa je Senegal u 43. minuti stigao do 16-12, a 12 minuta prije kraja vodio i sa 20-16 uz igračicu više. Ipak, s nekoliko brzih golova Hrvatska se vratila u igru, a četiri minute prije kraja prvi put i poravnala na 21-21. No, zatim je Šenvald isključena na dvije minute pa su ekipe izmijenile golove, na 22-22 poravnala je Ježić 40-ak sekundi prije kraja. Senegal je u preostalom vremenu imao napad za pobjedu, ali udarac Camare ipak je uspjela zaustaviti Pijević.

U skupini A još igraju Švedska i Kina. Hrvatska će u 2. kolu u nedjelju igrati protiv Kine, a tri dana poslije protiv Švedske.

VIDEO Modrićev suigrač: 'Najviše mi je on pomogao. Sad je on malo tužan pa mu pružam potrebnu podršku'

Komentara 7

Avatar boring2
boring2
19:59 01.12.2023.

Nisam očekivao da će mi uživanje pričiniti...maestralna Camara. Bio je to balićevski sat rukometa u režiji ove fantastične igračice. Naše...sretno izvukle remi, potpuno nezasluženo. Napad teška katastrofa.

SS
sokac sa drave
19:55 01.12.2023.

Kada ti u rukometu jedan igrac lagano zabija golove onda ga moras zaustaviti igrajuci flastera na njemu.Los trener kaze netreba onda ce neki drugi zabijati.Da drugi ce nekad nekad promasiti ovaj nece zato moras sa flasterom na njemu.

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
22:15 01.12.2023.

Camile javi se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije