Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mark Cavendish

Slavni biciklist nakon loma ključne kosti: Imam vijke, oporavak će duže od planiranog

FRA, Tour de France 2023
Foto: EXPA/ Pressesports/ Franck Faugere
1/3
14.07.2023.
u 14:17

"Zbog vijaka koje imam od prethodne operacije, oporavak će trajati više tjedana", objavio je Cavendish.

Britanski biciklist, 38-godišnji Mark Cavendish ipak će morati pauzirati duže od predviđenoga zbog loma ključne kosti koju je zadobio tijekom osme etape ovogodišnjeg "Tour de Francea" prije šest dana i stoga neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Glasgowu početkom kolovoza.

"Zbog vijaka koje imam od prethodne operacije, oporavak će trajati više tjedana", objavio je Cavendish.

Tijekom ovogodišnjeg "Gira d'Italia" Cavendish je najavio kako će po završetku ove sezone okončati svoju iznimno uspješnu karijeru pa mu je ovaj "Tour" bio posljednja prilika za osvajanje rekordne 35. etape. No, zbog ranijeg odustajanja ostao je surekorder s najvećim biciklistom svih vremena, Belgijancem Eddyjem Merckxom, obojica su ostvarila po 34 etapna slavlja na najvećoj svjetskoj utrci.

Ipak, šef momčadi Astane Aleksandar Vinokurov ponudio je Cavendishu produžetak ugovora na još jednu godinu kako bi Britanac sljedećeg ljeta imao novu priliku postati samostalni rekorder.

Na SP u Glasgowu cestovna utrka za bicikliste na programu je već 6. kolovoza.

Cavendish je tijekom karijere osvojio i jedan naslov svjetskog prvaka, 2011. godine u Kopenhagenu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije