Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf na Rujevici

Škoti imaju dvostruko veći budžet, ali Rijeka je bila moćna

Rijeka - Aberdeen
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/12
09.08.2019.
u 08:42

Prilagodili smo se malo njima, to je dobro izgledalo. U Škotskoj isto moramo tako ginuti – istaknuo je Bišćan

Velik korak napravili su igrači Rijeke prema play-offu Europske lige. U prvoj utakmici 3. pretkola protiv Aberdeena momčad Igora Bišćana slavila je na Rujevici s 2:0.

Strijelci su bili Čolak u 61. minuti iz 11-erca, te Murić u 88. kada je udarcem s 20-ak metara sjajno naciljao i zabio kraj nemoćnog Lewisa.

Rijeka - Aberdeen
1/22

Aberdeenov budžet dvostruko je veći od Rijekinog, ali sinoć se to uopće nije vidjelo. Sjajno je Igor Bišćan postavio svoje igrače, toliko dobro da su Škoti tek u 82. minuti prvi i jedini put uputili udarac u okvir Prskalova gola.

A suparničkog trenera, doduše i mnoge navijače Rijeke, iznenadio je što je na klupi ostavio inače standardne Murića i Pavičića.

Bišćanovo iznenađenje

No, s Capanom i Acostyjem u prvih 11 dobio je na čvrstini protiv Škota, a onda je s klupe kao džokera uveo Murića, a ovaj mu je vratio golom za konačnih 2:0.

– Ponosan sam na svoje igrače. Ma da je završilo i 0:0, bio bih zadovoljan, jer dečki su na travnjaku učinili baš sve što sam od njih tražio – rekao je trener Rijeke Igor Bišćan nakon utakmice, pa dodao:

– Ne smijemo se opustiti, oni će kod kuće igrati potpuno drukčije nego na Rujevici. Ali, ovo je lijep rezultat prije uzvrata.

Objasnio je iznenađenja u sastavu za utakmicu.

– Prilagodili smo se malo njima, to je dobro izgledalo. U duel igri smo bili odlični, iako je inače to škotski forte. Dobro poznajem svoje igrače, možda sam neke iznenadio što sam ostavio Pavičića i Murića na klupi, a stavio Capana i Acostyja u prvih 11, no znao sam zašto to radim. Eto, ispala je dobro ta ideja da s njima dobijemo na čvrstini. U Škotskoj isto moramo tako ginuti – zaključio je Bišćan.

Šteta što u jučerašnjoj sjajnoj predstavi igrača Rijeke nije bilo organiziranog navijanja Armade sa sjevera. Najžešći navijači kluba s Rujevice i dalje su u bojkotu, smeta im Bišćanov pomoćnik Renato Pilipović.

Nepotrebno i glupo, nadamo se da će do iduće europske utakmice Armada ipak popustiti.

Uzvrat protiv Aberdeena je na rasporedu za tjedan dana, u četvrtak, 15. kolovoza, s početkom u 19 sati na stadionu Pittodrie u Aberdeenu.

Pred Riječanima je još uzvrat u Aberdeenu, ali sigurno su jednim okom jučer ispratili i susret AEK Larnake i Genta. Na Cipru je završilo 1:1, pa je nakon prvih 90 minuta najizglednije da ćemo u 4. pretkolu Europske lige gledati dvoboj Genta i Rijeke.

Težak poraz Zrinjskog

Navijači Zrinjskog dugo su slavili izbacivanje Utrechta u 2. pretkolu EL, ponadali su se da imaju šanse i protiv Malmöa, no poslije sinoćnjeg nokauta 3:0 u Švedskoj, teško će Zrinjski proći dalje. Trebat će im - čudo.

Marin Tomasov upisao je po jedan gol i asistenciju u jučerašnjoj 5:1 pobjedi Astane protiv Vallette. Strijelac je sinoć bio i Marko Livaja, zabio je za konačnih 2:0 AEK-a kod rumunjske Craiove.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
09:36 09.08.2019.

Bravo Rijeko!! Tako se igra, svaki duel 100%, napadaju se stoperi odmah da ne mogu mirno vezni primat loptu. Da se vidi tko je gazda! Pozdrav od Dinamovca!

DU
Deleted user
09:48 09.08.2019.

Evo recimo Gzira United ima 100 puta manji buđet od Hajduka ,pa je moćnija.

Avatar dzambo
dzambo
19:40 09.08.2019.

Ova tekma lako je mogla zavrsit 0:0....vec vise od 25 god. zavaravamo se da smo ''Europski'' i kad dodje imalo jaci klub prica je zavrsena....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije