Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenci brane Zagreb

Škof: Političari nas zavaravaju, ali i nasmijavaju

Gorazd Škof
Foto: Luka Klun/PIXSELL
1/3
23.11.2009.
u 11:20

Slovenci Škof i Kristan miljenici su zagrebačke publike, jednom plješće puna Ledena, a drugom Arena.

Oni su jedini Slovenci u Zagrebu, valjda i u Hrvatskoj, kojima se plješće. Gorazd Škof vratar je rukometaša Zagreba CO, a Robert Kristan na golu je hokejaša Medveščaka. Dok je Škof u Zagrebu već drugu sezonu, Kristan je došao u srpnju.

Ljetuju u Hrvatskoj

– U Zagrebu mi je fenomenalno. Lako se prilagoditi na veliki grad – kaže Kristan.

Kada je u ljeto potpisivao za Medveščak, Kristan je dolazio u nepoznato, znao je da ovdje već 20 godina nije bilo ozbiljnog hokeja, a u isto vrijeme željele su ga i Jesenice.

– Bili su u velikim financijskim problemima, nisam vjerovao da će moći isplatiti ugovor. Drago mi je što sam se odlučio za Medveščak jer samo ovdje možete doživjeti da vam i u porazu aplaudira 7000 ljudi. A ni moji Jeseničani nisu mi zamjerili, pokazali su to na zadnjoj utakmici kada su mi pljeskali.

Što Škof i Kristan u Zagrebu rade u slobodno vrijeme?

– Igram svaka dva-tri dana, pa kad uhvatim malo slobodnog vremena otiđem sa suigračima na piće, u restoran, katkad u saunu. Noćni život još nisam upoznao – kaže Kristan.

– Meni je susjed Balić, pa često idem s njim na kavice. A nakon europskih pobjeda s cijelom momčadi idem van.

Prate li dečki politiku?

– Zabavljaju me ti granični sporovi. Političari nas u stvari samo zavaravaju, no i dobro nasmijavaju. Ipak, Hrvatska ima toliko lijepog mora, toliko lijepih uvala, ne znam što vidite u onih nekoliko stotina metara gdje ni Abramovič ne može okrenuti jahtu. Dajte nam taj komad i stvar je riješena – šali se Škof koji na more ide u Pirovac kraj Šibenika.

– Ne opterećujem se previše politikom – dodaje Kristan koji ljetuje na Korčuli.

Škof želi braniti na ledu

Što nakon karijere?

– Htio bih biti trener vratara, mogu se vidjeti u tome – kaže Kristan, a Škof dodaje:

– Prvo ću se odmoriti četiri godine, onda me pitajte.

Biste li se mijenjali na golu?

– Pokušao bih braniti na ledu. Nadam se da mi pak ne bi probio mrežicu na kacigi – rekao je Škof, a Kristan ga je odmah upozorio:

– Čini se da smo jako zaštićeni, ali to i nije baš tako jer pak leti do 160 kilometara na sat. A na treningu branimo i 500 udaraca.

Kristan se u svibnju ženi djevojkom Sonjom, a Škof je već u braku, sa ženom Nuškom ima devetomjesečnu kćer Lanu.

Komentara 6

SN
snovakor
12:38 23.11.2009.

Nisu jedini Slovenci u zagrebu....da se razumijemo...i nisu jedini koji gledaju na \"sporove\" između dvije države na taj način. A predlažem im, ako nemaju dosta društva....ima nas ovdje...samo fantje naprej....oglasite se, pa se bomo našli na kavi, ni problema !!! V Zagrebu ima dosta onih koji su došli od svugdje, zato znaju reći staro sjedioci Zagreba, Zagreb više nije što je bio ! I to je sigurno !

Avatar skijas
skijas
11:44 23.11.2009.

Ma svaka cast decki su prva liga. Uostalom ne moze se globalizirati jedan narod. U svakom zitu ima kukolja. Usput drago mi je da se Slovenija plasirala na SP u Africi. Sretno ima bilo.

LY
Lynx
14:45 23.11.2009.

Škof i Kristan su sjajni dečki! A što se tiče Zagreba i Slovenije, Zagreb je prije više gravitirao prema Sloveniji nego prema ostalim republikama bivše države. S obzirom da nam se sredinom \'90-tih dogodila seoba bosanaca (a nismo ih uspjeli pripitomiti i naučiti da se prilagode gradu, kao što su to uspjeli Slovenci još prije 30-40 godina), imamo situaciju da sve Zg novine danima pišu o neuspjehu BiH nogometne reprezentacije umjesto o uspjehu Slovenske. Za mene poprilično bolesno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije