Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI ALL-STAR

Sjever svladao Jug, Pilepić najbolji u tricama, Cinac zakucavač

All Star
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/10
21.02.2015.
u 20:06

Najbolji strijelac bio je Žižić (33 koša), a najkorisniji igrač utakmice Mazalin (25 koševa)

Dvadeset i drugom hrvatskom All-Star utakmicom dominirali su najmlađi. Osamnaestogodišnji cibos Ante Žižić bio je najbolji strijelac (33 koša), a koji mjesec mlađi cedevitaš Lovro Mazalin (25 koševa, 6 asistencija) najkorisniji igrač revijalnog susreta igranog u Rijeci.

Njih dvojica omogućila su Sjeveru elegantnu pobjedu nad selekcijom Juga (136:122), baš kao i još trojica cedevitaša - Pilepić (18), Bilan (15) i Žganec (12). Kod jugaša prednjačili su Kraljević (24), Vitali (21) i Cinac (20).

Klupa Sjevera najviše je slavila dvije trice Žganeca, koji ne slovi za šutera, no u revijama se događa ono što se u natjecateljskim ne događa pa smo tako vidjeli i kako je najniži igrač Sjevera (Rogić, 187 cm) blokirao najvišeg igrača Juga (Kraljević, 212 cm). Vidjeli smo i tricu i dodavanje iza leđa teškog centra Bilana, barem desetak zakucavanja Žižića, dohvatno zakucavanje (alley-oop) braniča Frana Pilepića.

A baš je Pilepić bio uvjerljivi pobjednik natjecanja u tricama, a Kvarnerovo krilo Dino Cinac najbolji je zakucavač. Potrudio se kreativni Dino pa je zakucao uz okret od 360 stupnjeva, ali i nakon dodavanja glavom svog suigrača.

Pažnju publike zaokupljale su još i atraktivne Cedevitine plesačice, baš kao akrobatska skupina Dunk Kings koja se svojim zakucavanjima sa trampolina najviše svidjela klincima.

- Bolje je da smo gledali mlade igrače koji se trude, nego one koji se vuku po terenu. Ako smo uspjeli da 100 ljudi s ove utakmice ode s više ljubavi prema košarci ja ću biti zadovoljan - kazao je trener Sjevera Jasmin Repeša.

Najveću ljudsku vrijednost imalo je pak ono što se događalo u poluvremenu. Košarku u kolicima, protiv paralimpijaca, igrali su Ukić, Rozić, Bilan, Pilepić, Žižić i Šarac i uvjerili se, kako je rekao Bilan, koliko su oni zapravo zdravljem blagoslovljeni.

>> Vukovarci: Za napaćeni grad ovo je ekskluziva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije