Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI TROJKU

Schumacher odbio “ukleti” startni broj 4

Michael Schumacher
Reuters
20.01.2010.
u 16:14

Povratnik u Formulu 1, sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher, odbio je predstojeće sezone voziti Mercedesov bolid sa startnim brojem 4.

Kad je aktualni svjetski prvak Jenson Button prešao u McLaren, automatski je sa sobom odnio i brojeve 1 i 2, tako da su njegovoj donedavnoj momčadi Mercedesu, bivšem Brawn GP-u, pripala sljedeća dva broja.

Šefovi momčadi broj 3 odlučili su dati mladom Nicu Rosbergu, a Schumacheru su namijenili četvorku. No, najtrofejniji vozač u povijesti Formule 1 takvu je odluku odbio i zatražio da na njegovom bolidu bude trojka. Mercedes je, dakako, svojoj zvijezdi odlučio udovoljiti, a sada promjenu mora blagosloviti i Međunarodna federacija autosporta (FIA).

A glavni razlog Schumacherova zahtjeva zapravo leži u praznovjerju.

- Šef momčadi Ross Brawn zna da više volim neparne startne brojeve - izjavio je Nijemac za Bild.

Osim toga, Schumacheru se ne sviđa ni “ukletost” broja 4 u Formuli 1. Naime, nikad nijedan vozač s tim startnim brojem nije postao svjetski prvak, a u posljednjih su deset godina vlasnici tog broja pobijedili u tek četiri utrke.

Schumacher je, inače, u četvrtak poslao jasnu poruku - cilj mu je u predstojećoj sezoni novi, osmi naslov svjetskog prvaka.

- S Rossom Brawnom i njegovim pobjedničkim timom, s Mercedesom koji u ovom trenutku ima najbolji motor, imamo jasan cilj: želimo postati svjetski prvaci. Za to ćemo se boriti od samog početka sezone. A to je i moj cilj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije