Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marin Šipić

Sa mnom je u momčadi igrač koji je brend kao Balić kod nas, zbog njega dolaze navijači

storyeditor/2022-09-16/sipic.jpg
Privatna arhiva
18.09.2022.
u 12:22

Ono malo slobodnog vremena, jer ovdje su utakmice svaki treći dan, provodimo u šetnji, igram igrice na kompjutoru, gledam filmove. Ovdje nije običaj kao kod nas da se svaki dan ispijaju kave unedogled, već nakon treninga svi nekamo žure – rekao je Šipić.

Marin Šipić, rukometni reprezentativac Hrvatske, u 26. godini prvi je put otišao u inozemstvo. Nakon Varteksa, Nexea i PPD Zagreba, trenutno se skrasio u Švicarskoj, gdje igra za Kriens-Luzern, klub koji je lani trenirao Goran Perkovac. Nakon prva četiri kola Kriens je trenutno na drugom mjestu, iza Kadettena koji ima bod više, ali i utakmicu više.

Dobro su me istukli u Thunu

– U četiri utakmice imamo tri pobjede i jedan neodlučen rezultat. Ono što je bitno, pobijedili smo Kadetten na njihovu parketu i time najavili kandidaturu za naslov prvaka Švicarske. Jedini bod izgubili smo u Thunu. Uh, to je bilo doista teško gostovanje, više je utakmica nalikovala na bojno polje. Bilo je jako puno grubih prekršaja, bio sam sav u modricama poslije utakmice. No, tako se igra u gostima, suci malo popuštaju domaćinu – rekao je Marin Šipić, koji ima sjajnu statistiku u četiri utakmice.

Postigao je 27 pogodaka i drugi je strijelac kluba, iza Andyja Schmida. Na dvije od četiri utakmice imao je stopostotan učinak, na jednoj sedam od sedam, a protiv Kadettena deset od deset.

– Ni sam ne vjerujem kako imam dobru statistiku. U drugom kolu postigao sam osam pogodaka iz 11 pokušaja, a u Thunu, gdje su me zaista dobro istukli, imao sam dva pogotka iz četiri pokušaja. Drago mi je da u klubu igra Schmid, koji voli igrati na crtu, ali i svi ostali suigrači s vanjske linije "hrane" me loptama.

Kriens-Luzern angažirao je Šipića kako bi nadomjestio izostanak Danca Johana Kocha, koji je iz Füchsea došao s težom ozljedom ramena i bit će aut nekoliko mjeseci. A našega kružnog napadača u klub je privuklo to što će igrati s Andyjem Schmidom, koji je čak pet godina biran za najboljeg igrača Bundeslige (2014., 2015., 2016., 2017. i 2018. godine).

– Andy je u Švicarskoj kao Ivano Balić u Hrvatskoj. On je rukometni brend. Zbog njega je dvorana puna na svim našim domaćim utakmicama, ali i na gostujućima. Ovdje u Švicarskoj ljudi ga jako cijene i baš je užitak igrati uz njega – kaže Marin.

Prati li vaše dobre igre izbornik Hrvoje Horvat?

– Čujemo se nakon svake utakmice. Ono što je bitno jest da u Kriensu igram 60 minuta, dakle igram obranu i napad. Igranje u obrani uvijek mi je bilo slabija strana, a vjerujem da ću puno toga naučiti u Švicarskoj. Potpisao sam ugovor samo na godinu dana i negdje u prosincu razgovarat ću s čelnicima kluba o svom ostanku ili odlasku. Naravno da se nadam pozivu u reprezentaciju i želio bih sljedeće godine igrati na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

Pratite li igre PPD Zagreba, svoga bivšega kluba?

– Naravno, čak sam uspio pogledati neke utakmice. Bio sam ugodno iznenađen kada su protiv Veszprema vodili šest razlike na poluvremenu u finalu SEHA lige. Utakmicu protiv GOG Gudmea nisam gledao, ali su mi dečki rekli da nije bilo dobro. Ostao sam u kontaktu s dosta igrača, s onima koji su još u klubu kao i s onima koji su otišli, poput Ravlića i Vistoropa – naglasio je Marin.

Na trening jurim romobilom

Kako ste se snašli u Luzernu?

– Grad je lijep, našao sam stan blizu centra, ali i blizu dvorane. Svugdje idem električnim romobilom. Zasad još učim njemački jezik. Znam samo neke osnove. Trener je Slovak pa uglavnom razgovaramo na engleskom, ali zna i nekoliko naših rečenica. U klubu igraju Lavrič, Orbović i Zaponšek, s kojima se i najčešće družim i koji su mi puno pomogli kada sam došao u klub. Hrvatski razumije i Ammar Idrizi. Sa mnom je djevojka, koja trenutno traži posao u Luzernu. Završila je medicinu pa su u klubu rekli da će pomoći oko pronalaska posla. Ono malo slobodnog vremena, jer ovdje su utakmice svaki treći dan, provodimo u šetnji, igram igrice na kompjutoru, gledam filmove. Ovdje nije običaj kao kod nas da se svaki dan ispijaju kave unedogled, već nakon treninga svi nekamo žure – rekao je Šipić.

Standings provided by SofaScore

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije