Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO SRCE

Ruskinja s hrvatskom putovnicom pomaže Ukrajincima! "Nemam veze s ovim ratom"

REUTERS 29-07-2021 08:00 #2
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS
1/3
28.02.2022.
u 15:26

- Svi koji imaju želju i volju sudjelovati u pomoći napadnutim Ukrajincima, to mogu kroz grupu (na Facebooku, op.a.) Hrvati za Ukrajinu.

Jedriličarka Elena Vorobjeva rođena je u Rusiji i nastupala je za nju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012., no u međuvremenu je uzela hrvatsko državljanstvo, nastupala je u Tokiju pod hrvatskom zastavom te trenutno živi u Splitu, gdje prikuplja pomoć za Ukrajince!

Naime, uključila se u prikupljanje pomoći žrtvama ruske invazije te na sve moguće načine pomaže ovako iz daljine.

- U proteklih nekoliko godina sam odrasla sam, stekla životno iskustvo, stekla svijest i postala sve uvjerenija da je plaćanje poreza u Rusiji zločin! Savjest mi je čista i nemam ništa s ovom invazijom. Bolje sport nego rat - objasnila je Vorobeva na društvenim mrežama pa dodala:

Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series Tokyo 2020 Olympics - Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series - Enoshima Yacht Harbour - Tokyo, Japan - July 26, 2021. Elena Vorobeva of Croatia, Mara Stransky of Australia and Cristina Pujol Bajo of Spain in action. REUTERS/Ivan Alvarado IVAN ALVARADO
Foto: IVAN ALVARADO/REUTERS

- Svi koji imaju želju i volju sudjelovati u pomoći napadnutim Ukrajincima, to mogu kroz grupu (na Facebooku, op.a.) Hrvati za Ukrajinu.

Također, u Splitu su zapeli ukrajinski jedriličari pa su se njihovi kolege iz Hrvatske uključili kako bi im osigurali smještaj sve dok se ne snađu.

Inače, Vorobeva je na Igrama u Tokiju nastupala u klasi Laser Radial te je osvojila 12. mjesto.

>>> Bivši vođa BBB-a vodi Hrvate u ukrajinsko-ruski rat

Komentara 1

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
15:32 28.02.2022.

Ruskinja s hrvatskom putovnicom pomaže Ukrajincima! "Nemam veze s ovim ratom jer sam se prodala na balkan na kojemu su pravi moji od mojih instant novih jeftino kupili domoljubni privredni gigant Agrokor"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije