Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi fakini

Rušili su Bayern i Liverpool, ali za minutažu će se još morati strpjeti

Dinamovi juniori
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
08.05.2020.
u 12:02

Jovićević je dobio cijeli Bjeličin kadar, svi su ostali na okupu

Nakon što je došlo do razlaza Dinama i Nenada Bjelice, bilo je jasno da će prvu momčad preuzeti Igor Jovićević. S obzirom na to da je dotad vodio mladu i drugu momčad Dinama, odmah se nametnulo pitanje koliko će tih svojih nadarenih klinaca priključiti prvoj momčadi.

Jer, poznaje ih bolje od svih, imao ih svaki dan uza se, s njima je postigao čudesne rezultate. Ti su klinci u Ligi prvaka mladih pobjeđivali brojne europske velikane poput Liverpoola i Bayerna, i ove su sezone stigli do četvrtfinala, no pitanje je hoće li ikad odigrati tu maksimirsku utakmicu protiv Benfice i boriti se za odlazak na završnicu u Nyon.

>>>> BBB dobili bitku, na Valentinovo 2000. vraćeno ime Dinamo

Čak petorica vratara! I kad je opasnost od zaraze tim groznim koronavirusom malo splasnula, Jovićević je mogao krenuti s treninzima i odmah je iz svoje mlade momčadi pozvao dio igrača.

Da ne bi bilo zabune, velika većina svih njih bila je i na radaru Nenada Bjelice koji ih je vodio na pripreme, na tim pripremama davao im prilike i govorio samo po- hvalno o njima te već prije dvije godine vodio šest mladih igrača na pripreme u Tursku.

Neki od njih i igrali su za njegovu prvu momčad, primjerice Marin, Gvardiol, Đira, Ćuže. Igor Jovićević za svoje “postkorona” pripreme koje se rade u specifičnim uvjetima (u skupinama po pet igrača) posegnuo je za gotovo istim mladim igračima koji su i dosad bili u fokusu.

Tu nećemo ubrojiti Antonija Marina, Joška Gvardiola i Marka Điru jer oni su već ozbiljno igrali li barem kandidirali za utakmice prve mom- čadi. Tako je Antonio Marin (19 godina) upisao 16 nastupa kod Bjelice u natjecateljskim utakmicama, Gvardiol (18 godina) šest, a Đira (20 godina) 15 nastupa.

I oni stalno, kao i vratar Josipović, treniraju s prvom momčadi, tu je sve češće i Krizmanić, polusezonu je odlično u Istri odradio 21-godišnji Ćuže i sad je u kadru prve plave momčadi.

Jovićevićevi novi dečki su Tin Hrvoj i Leon Šipoš, oni dosad nisu bili tako blizu prvoj momčadi, isto tako Bartol Franjić i Josip Šutalo, a mladi Krizmanić mogao bi dobiti i više od dosadašnje minu- taže u prvoligaškoj konkurenciji. Nakon što je i formalno postao trener A-momčadi, Igor Jovićević je rekao:

– Želio bih da cijeli kadar koji je imao Bjelica i dalje ostane u Dinamu.

I kad je završila cijela saga oko potpisivanja smanjenja ugovora, Jovićević je zaista i dobio cijeli Bjeličin kadar, svi su ostali na okupu pa Jovićević ima ogroman kadar. No u takvoj konkurenciji, koliko god Jovićević volio svoje mlade igrače, neće biti lako naći pravu minutažu za njih.

Ne treba zaboraviti da Dinamo ima jako puno igrača i na posudbama i da bi se i oni mogli vratiti u kadar (Šemper, Horkaš, Pinto, Atiemwen, Andrić, Menalo, Knežević, Baturina, Lešković), da je Dinamo kupio Kastratija, Karačića i Milića koji su također dosad ostali u svojim klubovima.

Na vratarskoj poziciji Dinamo ima reprezentativca Livakovića i pouzdanog Zagorca, Josipović je zasad imao poziciju trećeg vratara, ali ako se vrate Šemper i Horkaš, bit će puno gužve i teško će stati među prvoligaške vratnice koliko god je strašno napredovao, koliko god je bio junak brojnih pobjeda Dinama u Ligi prvaka mladih.

Ništa lakše neće biti Tinu Hrvoju, taj odlični desni bek za konkurente ima Stojanovića, sve boljeg Moharramija, stiže Fran Karačić iz Lokomotive, posudba istječe Pintu i plavi će dobro morati odvagnuti tko će od njih uopće ostati u svlačionici prve momčadi.

Na stoperskoj poziciji Dinamo je ostao dobro pokriven iako se u jednom trenutku činilo da će tu biti problema jer Théophile je stalno odgađao potpisivanje novog ugovora, nagađalo se da bi Dilaver mogao otići, Dino Perić je ozlijeđen, kao i Lešković koji se oporavlja od ozljede.

U tom su trenutku kao prvi stoperski par iskočili Joško Gvardiol i Josip Šutalo, ali sada više nije tako jer su svi ostali. Gvardiol će dobivati prilike, ako ostane.

Naime, koliko znamo, taj sjajni stoper još uvijek igra sa stipendijskim ugovorom i mogao bi lako otići bez odštete, ali Šutalo će teško do minutaže u ovom trenutku.

Tri igrača za jednu poziciju Ni Tomislavu Krizmaniću, sjajnom ofenzivnom veznom, neće se nuditi prevelika minutaža u prvoj momčadi, iako je Dani Olmo otišao, tu su Amer Gojak, Luka Ivanušec, Lovro Majer, pa i Ademi koji kandidira i za zadnjeg veznog s Morom i Đirom, pa će i Franjić prije igrati za drugu negoli za prvu momčad.

Leon Šipoš našao se na popisu Igora Jovićevića, visoki i klasični centarfor mogao bi se približiti prvoj momčadi uz Brunu Petkovića i Sandra Kulenovića, s obzirom na to da je dogovoreno da na ljeto odlazi Mario Gavranović i logično je da su Šipoša priključili najboljima.

No, koliko god svi ti Jovićevićevi “fakini” protekle dvije sezone bili sjajni u juniorskoj Ligi prvaka, morat će se naoružati strpljenjem i samo dalje jako puno raditi te čekati priliku koja će kad-tad sigurno doći.

>> VIDEO Nestrpljivi mladi dinamovci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije