Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOI Peking:

Rusi uvjerljivo slavili u štafeti 4x10 km

Beijing 2022 Olympics: cross-country skiing, men's 4x10km relay
Foto: Sergei Bobylev/NEWSCOM
1/3
13.02.2022.
u 14:00

Rusi su već u prvoj izmjeni prešli u vodstvo, Aleksej Červotkin je stvorio prednost od 12 sekundi, a Aleksander Bolšunov, kojem je ovo drugo zlato u Pekingu, tu je prednost samo povećavao

Ruska štafeta je u nedjelju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu osvojila zlato na 4x10 km, dok su Norvežani osvojili srebro, a Francuzi broncu. 

Rusi su već u prvoj izmjeni prešli u vodstvo, Aleksej Červotkin je stvorio prednost od 12 sekundi, a Aleksander Bolšunov, kojem je ovo drugo zlato u Pekingu, tu je prednost samo povećavao. 

U zadnju izmjenu je Rus Sergej Ustiugov ušao s preko 50 sekundi prednosti ispred Norvežanina Johannesa Klaeba, olimpijskog pobjednika iz Pjongčanga 2018. Klaebo se pred kraj utrke morao oduprijeti napadu Francuza Mauricea Montificata. Na kraju je Klaebo prošao kao drugi kroz cilj sa zaostatkom od minutu i sedam sekundi, a Montificat kao treći s devet sekundi zaostatka za njim.

To je treća medalja za Klaeboa u Pekingu nakon što je osvojio zlato u sprintu i broncu na 15 km klasično.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije