Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju u max!-u

Rtv mehaničar Ante Čačić postao majstor na Dinamovoj klupi

Ante Čačić
Foto: Pixsell
1/8
09.09.2012.
u 08:15

- Ponosan sam na svoj bivši posao, popravljajući televizore 11 sam godina hranio obitelj - kaže trener Dinama za sportski tjednik Max!

U novom broju sportskog tjednika Max čitajte veliki životni intervju s Antom Čačićem. Bio je osporavan kao nitko dosad, u mogućnosti mu sumnjalo se čim je ustoličen, čim je preuzeo momčad Dinama. I koliko god je s plavima odigrao dojmljivo proljeće, nova sezona donijela je nove sumnje.

Na svakoj utakmici čekao se njegov prvi kiks koji bi, kružilo je oko Maksimira, značio i otkaz. A čovjek je nanizao 32 utakmice bez poraza, od toga pet pobjeda i remi u Europi.

- Naravno da nisam razmišljao na taj način da neće doći niti jedan poraz, ali znao sam kvalitetu momčadi, stanje kod nas, da momčad ima prostora za napredak, da mogu napraviti ozbiljnu atmosferu. Ako se to napravi preko treninga, vjerovao sam da ćemo biti dobro. A znam da baš nisam dobro shvaćen u javnosti, pogotovu oko rotacija igrača - kazao je Čačić.

Dvije vam utakmice nedostaju da stignete Branka Ivankovića koji na klupi Dinama ima 34 utakmice bez poraza. Škaklja li vas taj rekord?

- Ma ne opterećujem se time. Donio sam Ligu prvaka a da nisam izgubio utakmicu. No imam i četiri utakmice prije Dinama u Lokomotivi, ali to nije važno. Važnije mi je da imam pravu atmosferu, da su mi svi igrači ‘živi’. Da nisam rotirao, pola bi mi igrača ‘puklo’ zato što ne igraju, a oni koji igraju stalno ‘pukli’ bi od umora.

 Stvarno očekujete taj prvi poraz tek na Parku prinčeva, kako ste predvidjeli još u Splitu?

 - Ne znam ni kako mi je to tada palo na pamet. U poluvremenu smo imali negativni skor sa Splitom, gubili smo 2:0 iako smo igrali dobro. I igračima sam na odmoru rekao da smo dobri, da samo igramo dalje, da ćemo zabiti. I to se dogodilo, zabili smo četiri gola. I nakon toga sam rekao da ćemo prvi poraz doživjeti na Parku prinčeva u Parizu. A još su nas čekale teške utakmice, teško gostovanje u Zadru, pa Zadar i Maribor.

 Ide vam to ‘copranje’.

 - Nije to ‘copranje’, to je bila samo priča. Ali, dobro, pogodio sam i s Mariborom. Kako idem često gledati utakmice, gledao sam i Mura – Maribor, a onda se dogodilo da izvučemo Maribor u četvrtom pretkolu.

 Sve je to lijepo, pogotovu taj rezultatski niz, ulazak u Ligu prvaka. Ali, stalno ste na rubu, kako vam je raditi kad vam je svaka utakmica bila utakmica za ostanak na klupi?

 - Prvog dana sam rekao da svatko ima pravo gledati nogomet na svoj način i ja se ne ljutim ni na medije ni na bilo koga drugoga. Samo ne želim udarce ispod pojasa.

>> Cijeli intervju s Antom Čačićem u kojem priča o o TV-mehaničarskoj radionici, trenerskim počecima, odnosu sa Zdravkom Mamićem čitajte u novo broju sportskog tjednika Max <<

Ključne riječi

Komentara 14

IS
istima
09:06 09.09.2012.

Hm.... Kakvu poruku šalje ovaj naslov??? Sramota je biti RTV mehaničar ? Mehaničari, kuhari, zidari ... su niža vrsta. U modi su kamatari, dileri, orobljivači kladionica i pošta, a pogotovu hohštapleri iz visoke politike, Barišići, Sanaderi, Čačići......

CR
crewcro
10:06 09.09.2012.

cacicu ajd skuhaj kavu u bircu,sad cu da dodem

SE
serđo
09:03 09.09.2012.

i dobro da se počeo bavit trenerskim poslom, jer ovi današnji televizori su šarena vrata za te servisere starog kova. dok je bilo na šaraf, mogli su nešto napravit, a danas kad vidiš da ti dolazi maher koji izgleda kao čačić, tog ni ne puštaj u kuću jer znaš da samo gubiš vrijeme. veli, dobro da se prekvalificirao, ovo mu u današnje vrijeme nesumnjivo puno bolje ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije