Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBRŽI

Rosberg osvojio pole position na VN Velike Britanije

Nico Rosberg
Reuters (Ilustracija)
05.07.2014.
u 16:51

Odličan rezultat ostvarili su vozači McLarena koji će sutrašnju utrku startati s trećeg i petog mjesta.

Mercedesov vozač Nico Rosberg osvojio je pole position u kvalifikacijama za VN Velike Britanije. Sekundu i pol iza Nijemca smjestio se Red Bullov vozač Sebastian Vettel a na trećem mjestu, sekundu iza svjetskog prvaka, završio je Jenson Button u McLarenu na veliko zadovoljstvo domaćih navijača.

Prva kvalifikacijska runda donijela je mnogo iznenađenja. Na stazu koja je još uvijek bila mokra prvi bolidi izašli na intermediate gumama. Caterhamov Marcus Ericsson teško je kontrolirao svoj bolid a njegov momčadski kolega Kamui Kobayashi imao je problema s bolidom pa su tako završili na posljednje dvije pozicije. Pravo iznenađenje dogodilo se pred kraj treninga. Kiša je počela padati a najlošije su prošli Ferrari i Williams. Fernando Alonso izvrtio se u Brooklandsu, kao i Adrian Sutil, ali Španjolac nije stigao u drugi mjereni krug. Kimi Raikkonen također nije uspio napredovati tako da su oba Ferrarija ispala već u Q1, nešto što se zadnji puta dogodilo u Maleziji 2010. Nakon odličnih kvalifikacija na zadnjoj utrci u Austriji gdje su osvojili prvi startni red, u Q1 ispala su i dva Williamsa. Kimi je nakon Q1 rekao da je na polovici svog mjerenog kruga dok je bio na gumama za suho počela padati kiša te da ništa nije mogao učiniti, ali da je to bio loš tajming od strane njegove momčadi.

Foto: Reuters (Ilustracija)

U drugoj kvalifikacijskoj rundi također je bilo zanimljivo. Suci su opet brisali najbrža vremena zbog napuštanja staze, nakon Buttona u prvoj rundi ovog puta to su bili Romain Grosjean i Sebastian Vettel. Kratko su na prvo mjesto zasjeli Jules Bianchi a zatim i Jean-Eric Vergne ali onda je Lewis Hamilton postavio najbrže vrijeme, Nico je bio odmah desetinku iza te se činilo da će Mercedesovi vozači voditi bitku za pole position. Nakon toga izvrtio se i Sauber Estebana Gutierreza te je udario stražnjim krajem u ogradu pa je to bio kraj za Meksikanca nakon čega su se pojavile žute zastave. U drugoj rundi ispali su Grosjean koji je kasnio samo 9 stotinki za Ricciardom, zatim odlični Bianchi i Chilton na 12. i 13. mjestu te drugi Lotus Pastora Maldonada. Adrian Sutil nije vozio u Q2 zbog izlijetanja u prvoj rundi.

U trećoj kvalifikacijskoj rundi Rosberg opet javlja kišu u Stoweu. Sergio Perez kratko je bio najbrži ali ga s prvog mjesta skida Hamilton sekundu bržim vremenom dok je Rosberg opet bio odmah iza njega. Sebastian Vettel nije postavio vrijeme već ide u boks te je jedini vozač bez vremena nakon prvih pokušaja u Q3. Kiša je na trenutke prestajala padati, ali kao i tijekom cijelih kvalifikacija, to nije dugo trajalo. Jenson Button tada opet izlazi na stazu a Nico Rosberg jedva ulazi u zadnji mjereni krug dok je ispred njega bio momčadski kolega Lewis Hamilton. Na kraju kruga Britanac usporava jer mu je rečeno da pusti Rosberga ako misli da ne može poboljšati svoje vrijeme te odlazi u boks a Rosberg postavlja najbrže vrijeme kvalifikacija. Vettel, Button, Hulkenberg i Magnussen pronašli su dosta vremena u zadnjem sektoru te su se plasirali ispred Hamiltona koji je tako pao na 6. mjesto. Odličan rezultat ostvarili su vozači McLarena koji će sutrašnju utrku startati s trećeg i petog mjesta. Krug najbrže desetorice zatvaraju Perez, Ricciardo, Kvyat i Vergne.

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Susie Wolff prva žena nakon 22 godine koja je vozila na Grand Prix vikendu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije