Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Susie Wolff prva žena nakon 22 godine koja je vozila na Grand Prix vikendu

susie wolff
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
04.07.2014.
u 15:21

Nico Rosberg bio je najbrži na prvom slobodnom treningu.

Na prvom slobodnom treningu za ovogodišnju VN Velike Britanije, koja se već 28. put zaredom održava na Silverstoneu, najbrži je bio Mercedesov Nico Rosberg, sedam desetinki ispred svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona.

Na ovom treningu dogodile su se četiri izmjene vozača. Daniel Juncadella je u Force Indiji zamijenio Nicu Hulkenberga, Giedo van der Garde sjeo je u Sauber Adriana Sutila, Kamui Kobayashi ustupio je mjesto Robinu Frijnsu, a prvi put je tijekom službenog GP vikenda nastupila Susie Wolff. Ona je u Williamsu zamijenila Valtterija Bottasa te je tako postala prva žena koja je nastupila u GP vikendu Formule 1 od 1992. godine, piše GP1.hr.

- Ako me dosta malih djevojaka petkom na treninzima vide kako vozim i iznenada shvate da bi i one mogle učiniti isto onda je to nešto najbolje što može izaći iz ovoga - rekla je škotska vozačica uoči vožnje.

- To više nije muški sport. Treba pokazati da žene mogu biti konkurentne pa ćete onda imati sve više žena u Formuli 1 - dodala je.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Williamsova razvojna vozačica često je kritizirana a mnogi vjeruju da je šansu dobila samo zato što njen muž Toto Wolff ima udio u ekipi iz Grovea. Međutim, Susie kaže da to nije istina.

- Svjesna sam da će uvijek biti oni koji su za i protiv vas. Ali moj muž nije u bolidu i ne mijenja brzine za mene. Nitko ne kaže da je Nico Rosberg u Formuli 1 samo zato što je njegov otac bio poznati vozač koji je financirao njegovu karijeru u kartingu i pomogao mu ući u Formulu 1. Malo je nepošteno fokusirati se samo na činjenicu da je moj muž u sportu i da je to jedini razlog zašto sam ja u F1 bolidu - naglasila je vozačica.

Tijekom prvog treninga najgore je prošla momčad Williamsa. Samo dvadeset minuta nakon zelenog svjetla Susie Wolff je u bolidu izgubila pritisak ulja. Parkirala je bolid na izlazu iz zadnjeg zavoja i za nju je vožnja za ovaj vikend bila gotova.

Tek šest minuta poslije toga je Felipe Massa na izlasku iz zavoja Stowe otišao preširoko, izvrtio se i udario u zid sa desne strane. Bolid je jako oštećen, a Williamsovo jutro je tada završilo. Srećom, s njim je sve u redu. Na stazi je proglašena crvena zastava te se šesnaest minuta stajalo u boksu.

Ostatak treninga je prošao mirnije. Jedini osim Mercedesa unutar sekunde bio je Fernando Alonso. Četvrti je bio Daniel Ricciardo, koji je petnaest minuta prije kraja otišao u boks zbog problema s mjenjačem. Problem je brzo riješen te se pod kraj treninga vratio na stazu. Peti je bio Kimi Raikkonen u drugom Ferrariju, a šesti je bio Sebastian Vettel. Sedmi je, u svojoj domaćoj utrci, bio Jenson Button ispred dva Toro Rossa, a najbržu desetoricu je zatvorio Kevin Magnussen u drugom McLarenu.

Sergio Perez je bio jedanaesti, a Romain Grosjean, jedini Lotusov vozač sa zabilježenim vremenom,dvanaesti. Trinaesti je bio Esteban Gutierrez, a četrnaesti i petnaesti su bili zamjenski vozači: Daniel Juncadella i Giedo van der Garde. Jules Bianchi bio je gotovo sekundu brži od Maxa Chiltona, a Marcus Ericsson, redoviti vozač Caterhama, bio je sekundu i sedam desetinki brži od zamjenskog vozača Robina Frijnsa. Vremena Williamsa, postavljena prije nego su ih zadesili problemi, bila su na kraju dovoljna za 17. i 21. mjesto, a posljednji je bio Pastor Maldonado, koji je također zapao u tehničke probleme te nije zabilježio vrijeme.

>>Raikkonen će se povući nakon 2015.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije