Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SVE TAKO CRNO

Rijeka je bila blizu, ali sve je krenulo nizbrdo. Jedan kamenčić bio je dovoljan da prekine snove

Rijeka: Slavlje Dinama nakon pobjede i osvajanja dvostruke krune
Foto: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
24.05.2024.
u 09:14

Željko Sopić ove je sezone radio dobre stvari s Rijekom, ali zadnjih mjesec dana sve je krenulo naopako, pitanje je hoće li ostati na klupi

Sergej Jakirović u ovu je sezonu krenuo na klupi Rijeke, ali je krajem kolovoza prošle godine spakirao kofere za Zagreb i s Dinamom osvojio naslov prvaka. Sada se vratio na Rujevicu pa s modrima uzeo i Kup. Rabuzinovo sunce sijat će tako u metropoli iako su se mnogi nadali i mislili da će obasjavati Kvarner.

Činjenica je da je Rijeka ove sezone bila jako blizu i naslova u prvenstvu i trofeja u Kupu, ali u posljednjih mjesec dana sve je nekako krenulo krivim putem. Zaredali su se porazi, mnogo se pričalo o načinu komunikacije trenera Željka Sopića s novinarima, pritisak je bio tu, očekivanja su se popela na maksimum i samo jedan kamenčić u kopački bio je dovoljan da sezona ne završi onako kako su Riječani sanjali.

VIDEO Nova Liga prvaka: Mnogi se ne slažu s promjenama, no iz Uefe pozivaju na strpljenje

Nije sve tako crno

Iako su prvenstvo izgubili još prije par kola, od Kupa nisu odustajali. Krenuli su dobro u uzvratnu utakmicu, bili su bolji u početku, napadali su, trgali se, ali nije ih htjelo. Jednostavno nije. Onda su došli golovi Dinama i svima je bilo jasno da je tu priči kraj. Zagrepčani su zasluženo uzeli dvostruku krunu.

Ipak, nije sve tako crno jer Rijeka je ove sezone igrala jedan od najljepših nogometa u ligi, momčad im je ostala na okupu, nisu se puno mijenjali, igrali su zanimljivo i napadački. A čini se da je i trener Sopić s igračima razvio dobar odnos bez obzira na to što on pokazuje na van i što se priča sa strane. Pa i sam Lindon Selahi, kada je imao problema s ugovorom početkom godine, rekao je da je u klubu ostao uglavnom zbog Sopića koji mu je mnogo pomogao.

No sada je pitanje hoće li ostati na klupi kvarnerske momčadi. Već se i tijekom sezone dalo naslutiti da bi ova priča mogla završiti pa ne bi bilo čudno da se raziđe s Rijekom. Nije to ništa novo u HNL-u, sjetimo se samo da je Osijek Zoranu Zekiću dao otkaz samo dan nakon što je izborio Europu i donekle spasio sezonu. A svoju sezonu Sopić nije htio ocijeniti.

– Neka to rade ljudi u klubu. Kada imate veliki niz, ambicije vam porastu, naravno da je ovo hladno prizemljenje – rekao je nakon Kupa pa otkrio planove:

Navijači su se probudili

– Treba prvo vidjeti kakvi smo s igračima kojima istječu ugovoru. Imamo i reprezentativce i mlade reprezentativce, trebamo sve zbrojiti i oduzeti. Bit ćemo pametniji nakon zadnjeg kola.

Ono na što može biti ponosan jest da je vratio Rijeci nadu, prihvatio je trenersko mjesto kada je Jakirović otišao, s igračima je napravio sjajne stvari, navijači su se probudili, a ove sezone pokazao nam je Tonija Fruka koji je po mnogima jedan od najboljih igrača lige. Osim toga, Sopićevi momci su zapeli za oko i izborniku hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću koji je na svoj popis za Euro stavio Marka Pjacu, Marca Pašalića i Nediljka Labrovića, dok je Fruk na pretpozivu.

GALERIJA Pogledajte veliko slavlje Dinama na Rujevici i kako su dočekali naslov u Kupu

Rijeka: Slavlje Dinama nakon pobjede i osvajanja dvostruke krune
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije