Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima onih koji šire negativnosti

Jakirović je zaradio ne samo povjerenje igrača, nego i navijača i šefova Dinama

Rijeka: Slavlje Dinama nakon pobjede i osvajanja dvostruke krune
Foto: Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
24.05.2024.
u 08:00

Trener Jakirović nije tema. Da smo htjeli, smijenili bismo ga na početku. Ali tada sam rekao da nema drastičnih promjena, pokušat ćemo zadržati kontinuitet, to puno znači. – izjavio je Velimir Zajec

Velikim slavljem u nedjelju, prvo u Maksimiru nakon utakmice s Rudešom kad će plavi podignuti drugi pobjednički pehar u samo nekoliko dana, pa onda i na zagrebačkim ulicama i Trgu bana Jelačića, spustit će se zastor na ovu nogometnu sezonu. Nakon što su u srijedu podignuli Rabuzinovo Sunce za osvojeni Kup nakon finala u Rijeci i 3:1 pobjede, u nedjelju će podignuti još važniji pehar, za osvojeno prvenstvo.

Dinamo je sve to zaslužio koliko god je imao sezonu prepunu oscilacija i bez obzira na to što plavi u dobrom dijelu utakmica nisu izgledali kao momčad koja će na kraju slaviti. No Dinamo je istrpio sve te turbulencije, dvorske borbe i loše europske kvalifikacije pa na kraju i ova sezona ulazi u povijest. U tu povijest plave je uveo Sergej Jakirović, često osporavani trener Dinama kojem su tijekom sezone prijetile smjene. No preživio je sve, borbe unutar kluba i neočekivane poraze, te na kraju zaslužio sva priznanja.

VIDEO Ludnica na Maksimiru: Navijači dočekali igrače Dinama

Ostvario je sve ciljeve

Nije mu bilo lako zbog svih tih kritika i 'smjena', trpio je i on i njegova obitelj, nije ni momčadi bilo lako, ali Jakirović je nakon osvojenog Kupa u Rijeci rekao važnu stvar:

– Iako je bilo oscilacija i omalovažavanja, mi smo u momčadi imali pravi mir.

Tu leži ključ uspjeha, Jakirović je uspio držati momčad skupljenih glava, ako je i bilo nekakvih iskakanja ili trzavica, sve je ostalo u svlačionici. Da je bilo nemira u njoj, ovakih rezultata zasigurno ne bi bilo. I to tih spomenutih povijesnih – Igor Bišćan osvojio je Superkup, a Jakirović je napravio puno teži posao osvajanjem naslova prvaka i osvajanjem Kupa, a ne treba smetnuti s uma da je uz dva trofeja prošao skupinu Konferencijske lige (iako je nespretno ispao u kvalifikacijama Europske lige) mada je i tamo bilo kikseva, da je doveo Dinamo u proljeće, prošao preko jakog Betisa i došao do osmine finala gdje je, doduše, stradao od PAOK-a.

No to ispadnje bilo je okidač da plavi krenu furiozno u završnicu domaćih natjecanja te da na kraju uzmu sve. Zbog svega toga je neshvatljivo da se i na dan finala Kupa šire priče o Jakirovićevoj mogućoj smjeni. Nakon slavlja na Rujevici malo je sve zakuhao i on sam kad je upitan o nastavku s Dinamom u sljedećoj sezoni.

– Ne znam kakvi su mi planovi za ljeto, posvetit ću se sebi i svojim odlukama. Razgovarat ću s klupskim čelnicima idućih dana da vidimo gdje smo i što smo. Imam važeći ugovor s Dinamom još dvije godine. Poslije ove dvostruke, pardon trostruke krune, za koju je zaslužan i kolega Bišćan, moram i ja razmisliti što i kako dalje – rekao je Jakirović.

Nakon poraza od Ballkanija u Konferencijskoj ligi rekao je da mora o svemu razmisliti, dvojeći treba li otići s plave klupe, no ostao je. Nadamo se da sad ne dvoji, da je 'samo' umoran od svih priča o smjeni, te vjerujemo da će, kad se ohladi i stvarno razmisli, i dalje ostati trener Dinama.

Predsjednik Dinama Velimir Zajec nakon svog dolaska stao je uz Jakirovića, a stoji valjda i dalje to se može isčitati iz njegovih riječi.

Zaplješćite mu u nedjelju

– Trener Jakirović nije tema. Da smo htjeli, smijenili bismo ga na početku. Ali tada sam rekao da nema drastičnih promjena, pokušat ćemo zadržati kontinuitet, to puno znači. Zajedništvo između igrača, trenera, kluba, tako se stvara prava škvadra i mi to želimo – izjavio je Zajec.

Vjerujemo da Jakirović doista ne bi smio biti sporan. Dinamo nije igrao najljepši nogomet ove sezone, u HNL-u ga je igrala Rijeka do pred kraj, ali što joj to vrijedi kad su svi trofeji opet završili u Maksimiru. Pitajte Riječane bi li se mijenjali s Dinamom, da plavi igraju atraktivan nogomet, a da oni uzmu trofeje. Ako postoji vrijeme kad trener ne bi smio biti upitan, onda je to sada. Jakirović je uzeo sve, ostvario sve ciljeve, dvaput slavio na Poljudu, dvaput na Rujevici, sve konkurente ostavio iza sebe kad se oslobodio 'tereta' Europe. Jedino što čelnici Dinama sad trebaju napraviti je pozvati Jakirovića na kavu i slagati planove za novu sezonu, za napad na Ligu prvaka. On je to zaslužio i očekujemo da ga i publika nagradi velikim pljeskom prije utakmice s Rudešom.

GALERIJA Pogledajte veliko slavlje Dinama na Rujevici i kako su dočekali naslov u Kupu

Rijeka: Slavlje Dinama nakon pobjede i osvajanja dvostruke krune
1/10

Komentara 2

Avatar Castro
Castro
09:19 24.05.2024.

Clanak je sam po sebi sve rekao...ako si imao ovakvu sezonu i na kraju si dosao do osmine finala u europi i osvoji dvostruku krunu u Hrvatskoj, onda samo mozemo pricati o promjeni rucnika i sjedalica ali ne o promjeni trenera...Pa koji lik moras biti da sve ono onako muski podneses i ostanes miran i stalozen do kraja ...pogledajmo samo sest mjeseci unazad i posteno je reci da je odlicno obavio svoj posao. Ako se uspiu pojacati ( ne kupiti igrace nego se pojacati ) onda se moze igrati na tri fronta iduce sezone..naravno sa ovim trenerom jer ovo sto je pokazao je zaista odlicno. Cestitam.

SS
sokac sa drave
09:09 24.05.2024.

Sve je lijepo opisano samo cinjenica je da dinamo nije konkurentan u europi sto se vidjelo u utakmice protiv paoka iz soluna.Evo i Nenad Bjelica je slobodan u pravo vrijeme sto nas nagoni na razmisljanje da je Jakirovicu odzvonilo u dinamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije