Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REFLEKTORI U SIGETU

Reflektori za Dragovoljčev skori prvoligaški povratak

Dragovoljac
Antonio Bronić
02.10.2009.
u 23:13

Reflektori na Sportskom nogometnom centru Stjepana Spajića zasvijetili su sinoć prvi put obasjavajući i okolne ulice. Još izdaleka čulo se navijanje skupine mladih Dragovoljčevih igrača rođenih 1995. s istočne montažne tribine.

Sa susjedima noću
– I Dragovoljčevi kadeti i juniori igrat će odasd noćne utakmice s vršnjacima iz Zagreba i Dinama – kaže jedan iz Dragovoljčeve navijačke skupine. Drugi doda, šaleći se valjda: – I stariji pioniri.

Uglavnom, sviđa im se što su reflektori zasjali i u Novom Zagrebu. Kao i šutljivom gospodinu Anti, koji je, usamljen, stajao podalje od dva Tomislava, Antonija, Ede, dva Ivana, Mate, Filipa, tri Mateja, Emila, Hrvoja, Sandra i Vanje. Kao da su reflektori neko jamstvo da će Hrvatski dragovoljac povratiti prvoligaški status. I doista, Josip Preković, Dragovoljčev čelnik, baš je u tom smislu i prisnažio:

– Uz pomoć Grada Zagreba postavili smo reflektore jer to za prvoligaške klubove zahtijeva Hrvatski nogomteni savez. A Hrvatski dragovoljac uvijek ima isti cilj: (p)ostati prvoligaš.

Na uređivanje igrališta i nove reflektore utrošeno je osam milijuna kuna.

– Od tog iznos 80 posto platio je Grad, a 20 posto klupski sponzori i podupiratelji – objasnio je Perković, uspit najavivši i uređivanje južne tribine s 2860 sjedala.

Rasvjeta kao jamac
Nekoć je Veselko Tenžera pisao da se u u drugoj polovici 20. stoljeću veselimo dolasku tramvaja u Novi Zagreb kao da je riječ o podzemnoj (ili nadzemnoj) željeznici, a sad se, već u 21. stoljeću, veselimo reflektorima na novozagrebačkom nogometnom stadionu. Možda s pravom, jer neukrotiva urbanizacija guta životni prostor. A kad postavite reflektore, makar i novcem poreznih obveznika, bar se možete nadati da će neki prostor naposljetku ipak biti očuvan.

Sinoćnji susret završio neodlučenim 2:2 ishodom, a strijelci za domaćine bili su Sergio u 17. i Janjetović u 55. minuti. Pogotke za goste postigao je Ivičić u 28. i 64. minuti. Derbi je kvalitetom zadovoljio i znalce, poput negdašnjeg Dinamova varatarskoga asa i trenera Marijana Vlaka.

Ključne riječi

Komentara 2

ĐE
đenpa
08:07 03.10.2009.

E, da pokojni Spajić vidi reflektore! Letio bi crni šešir u zrak!

IN
insekticid
23:46 02.10.2009.

svjetlo u tami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije