Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbijanska skakačica

Razbijen mit oko spornog skoka Ivane Španović: 'Nažalost, oni su u pravu'

Ivana Španović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
05.10.2017.
u 08:59

Španović je u posljednjem pokušaju vidno išla preko sedam metara što bi joj vjerojatno donijelo zlatnu medalju. No, pri doskoku joj se odvojio donji dio startnog broja te ostavio trag u pijesku

Prije dva mjeseca na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu podiglo se puno prašine nakon natjecanja u skoku u dalj. Ivana Španović, skakačica iz Srbije, tada se žalila na nepravdu organizatora jer su je, prema njezinu mišljenju, zakinuli.

Španović je u posljednjem pokušaju vidno išla preko sedam metara što bi joj vjerojatno donijelo zlatnu medalju. No, pri doskoku joj se odvojio donji dio startnog broja te ostavio trag u pijesku koji je bio bitno kraći od mjesta na koje je Srpkinja doskočila (6,91). Na kraju je slavila Brittney Reese iz SAD-a sa 7,02 metra, dok je Španović bila četvrta sa 6,96.

Ivana Španović
1/1

Sama atletičarka, kao i Atletski savez Srbije (ASS), podnijeli su žalbu, a sada su dobili konačan odgovor. Utvrđeno je da je sve bilo prema pravilima i da Španović ostaje na četvrtoj poziciji.

- Konačno smo dobili snimke i, nažalost, oni su bili u pravu. Broj koji se otkinuo ipak je ostavio trag u pijesku, 'liznuo' ga je, rekao je za Žurnal Slobodan Branković, direktor Saveza.

Komentara 35

RI
ribar110
09:18 05.10.2017.

Eto i to se jednom dogodi da je netko drugi u pravu.Ovo je prvi slucaj od kosovske bitke.

MA
matti
13:02 05.10.2017.

Hvala Tanjugu na ovoj informaciji. Ne znam jeli me ovo vise zanima ili Novak Djokovic ili ipak gospodja Joksimovic.

DA
darko2103
11:10 05.10.2017.

Otvorim VL portal i na njemu Spanovic sa srpskom zastavom, Koja Keba i njegova treba, zena Joksimovica i Djokovic. Je li ovo portal iz Hr ili sto. Imali li uopce neki hr portal gdje ne spominju istocne susjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije