Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Ivana Španović oduševila navijače u Beogradu, ostvarila treći najduži skok u povijesti

05.03.2017.
u 20:35

Španović nije imala pravu konkurenticu za zlato, jer je bila jedina daljašica u natjecanju koja je uspjela preskočiti granicu od sedam metara.

Završnog dana Europskog dvoranskog prvenstva u atletici francuski sedmobojac Kevin Mayer postavio je novi europski rekord sa 6479 bodova, a srbijanska atletičarka Ivana Španović razveselila je domaće navijače u beogradskoj Kombank Areni obranivši naslov najbolje daljašice Starog kontinenta sjajnim skokom od 7,24 metra. 

Mayer je za 41 bod poboljšao dosadašnji rekord koji je 2004. godine u Budimpešti postavio Čeh Roman Šebrle.

Španović nije imala pravu konkurenticu za zlato, jer je bila jedina daljašica u natjecanju koja je uspjela preskočiti granicu od sedam metara. Ona je to učinila tri puta. U drugoj seriji je skočila 7,16 m i time postavila osobni rekord. U trećoj seriji ga je poboljšala na 7,24 m što je vodeći rezultat u svijetu ove godine i sedmi rezultat svih vremena, ali su prvih šest u vlasništvu dvije daljašice, Njemice Heike Drechsler i Ruskinje Galina Čistjakova. Osim toga, to je treći najbolji skok u povijesti dvoranskih prvenstava.

Britanka Laura Muir je zlatu na 1500 m dodala i ono na dvostruko dužoj dionici, a za njega je istrčala novi rekord europskih prvenstava (8:35.67), baš kao što je to učinila i u subotu. Velika Britanija ima i najbržu ženu Starog kontinenta u Ashi Philip, zlatnoj na 60 metara.

S dva štafetna zlata Poljska je postala najuspješnijom reprezentacijom Europskog prvenstva u Beogradu. Poljske atletičarke i atletičari osvojili su sedam zlatnih odličja, jedno srebro i četiri bronce, ukupno 12 medalja. Velika Britanija je skupila 10 odličja, od toga pet zlatnih, četiri srebrna i jedno brončano. Njemačka je treća s dva zlata, dva srebra i pet bronci. Na popisu osvajača medalja našlo se 26 europskih nacija, a među njima, nažalost, nije bilo Hrvatske.

Od hrvatskih atletičara najbolji plasman i najbolji rezultat ostvario je bacač kugle Stipe Žunić, koji je osvojio peto mjesto s hicem od 21,04 metra. Ivan Horvat je bio sedmi u finalu skoka s motkom s preskočenih 5,75 m, a Ana Šimić je bila sedma u skoku u vis, nakon što je u finalu preskočila 1,89 m.

Sljedeće dvoransko EP bit će održano 2019. godine, a domaćin je Glasgow.

Komentara 4

Avatar braco1954
braco1954
14:06 06.03.2017.

ona je najbolja atletičarka mislim sa ovi prostora

NE
Nenadnbgd
22:30 05.03.2017.

Kakve su lepotice ove gimnastičarke.Bravo Ivana !

NE
NepalTibet
10:27 06.03.2017.

Bravo Ivana!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije