Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Prva HNL

Prvenstvo uskoro od ožujka do studenoga

Prva HNL
Renato Branđolica
22.01.2010.
u 16:50

TV emisija “Volim nogomet” otišla je u zaborav! Na sjednici Udruge prvoligaša, kojoj su nazočili i predstavnici HNS-a, prihvaćen je prijedlog sporazumnog raskida ugovora.

Odsad će se prenositi samo derbi kola (subotom), nakon čega bi trebala biti emitirana jednosatna emisija.

No, “Volim nogomet” još će neko vrijeme žuljati naše klubove. Naime, nakon 11 jesenskih emisija, ostao je ukupni dug od milijun i 528.000 kuna! Pola duga na leđima je 16 klubova i Udruge, pola na leđima HTV-a. Stoga svaki klub i Udruga moraju platiti po 44.959 kuna tvrtkama “Prva liga produkcija” i “Odašiljači i veze”!

Klubovi su, eto, doista sami plaćali da bi njihove utakmice bile prenošene, što je svjetski nonsens! Udruga prvoligaša zatražit će sastanak s Jadrankom Kosor na kojem bi se razgovaralo o mogućim promjenama Zakona o športu i Zakona o navijačima.

Netko je usput nabacio i zametak ideje da se razmisli o mogućoj promjeni kalendara natjecanja. Provest će se rasprava o tome da liga traje od ožujka do studenoga, treba vidjeti bi li troškovi natjecanja bili manji.

Usput, gledanost lige sa 16 klubova za 1000 je gledatelja prosječno po kolu manja nego lige s 12 klubova, a prosjek starosti igrača je veći! Udruga očekuje iznimno tešku sezonu, ali nada se da će svi klubovi izdržati.

Pa čak i oni koji, kako je rekao dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković aludirajući na Sesvete, imaju robovlasnički odnos prema igračima.

Komentara 7

PU
Pukovnik
18:36 22.01.2010.

Štajerc @ Ne znam o kakvoj to promociji pričaš. Gledatelja je manje nego prije, klubovi sami moraju plaćati prijenose utakmica (!?!?!!) što je nečuveno, na kraju ima dugova preko glave. Ja postavljam pitanje gdje je otišao sav novac od sponzora kojim su se hvalili Sušec, Štimac i kompanija? Treba pogledati njihov vozni park za pravim preciznim odgovorom.

AS
Asigron
19:34 22.01.2010.

Ovo je nevjerovatan apsurd!! U europskim ligama klubovi žive od novčanih naknada zarađenim TV pravom. Govorimo o milijunskim iznosima, a HRT nije bio spreman platit svim domaćim klubovima tog kola 500.000 kuna po emisiji, koju bi ionako pokrio od sponzora emisije \'Volim nogomet\'. A sponzori su itekako veliki: T-Com, Privredna banka, Lero, Karlovačka pivovara, Croatia osiguranje i Hrvatska lutrija... Gledanost bi se u tom slučaju isplatila kako sponzorima, tako i klubovima.

OB
-obrisani-
18:22 22.01.2010.

TV emisija “Volim nogomet” je bila baš OK. I mislim da bi na dugi rok klubovi profitirali sa promocijom za nogomet koja je ona stvarala..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije