Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVA UTRKA SEZONE

Prekinuta utrka u Austriji. Zubčić se mogao boriti za plasman u 10 najboljih

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
29.10.2023.
u 14:42

Nova sezona alpskog skijanja započela je jučer, ženskim veleslalomom. Pobijedila je Švicarka, Lara Gut-Behrami. Zrinka Ljutić je ostvarila plasman karijere zauzevši 14. mjesto

Prva vožnja veleslaloma u austrijskom Söldenu prekinuta je zbog snažnog vjetra i najavljenog pogoršanja vremena. Druga vožnja se odlukom organizatora neće održati zbog sigurnosti skijaša. U trenutku prekida utrke Filip Zubčić se nalazio na 12. mjestu. Najbolju prvu vožnju odradio je domaći skijaš, Marco Schwarz (51.85).

Drugi je, s 29 stotinki bio Marco Odermatt, a treći s 46 stotinki zaostatka Alexis Pinturault. Posljednji skijaš koji je prošao stazom bio je  Adam Zampa. Slovački skijaš startao je 47. u prvoj vožnji, koja je nakon njegovog prolaska prekinuta. Samuel Kolega, koji je trebao startati posljednji (73.), svoj red nije dočekao.

Zupčić bi se sa 1.73 sekundi zaostatka za Schwarzom vjerojatno u drugoj vožnji borio za bodove i plasman u prvih deset najboljih u današnjoj utrci. Snimku Zubčićeve vožnje možete pogledati OVDJE.

VEZANI ČLANCI:

Nova sezona alpskog skijanja započela je jučer, također u Söldenu, ženskim veleslalomom. Pobijedila je Švicarka, Lara Gut-Behrami. Hrvatica Zrinka Ljutić ostvarila je plasman karijere u ovo disciplini završivši utrku na 14. mjestu.

VIDEO Trener Real Madrida  nahvalio Modrića: 'Sve je kontrolirao. Njegov ulazak promijenio je utakmicu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije