Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČI HVALE

Poznati sportski list Brazilce posebno upozorio na jednog vatrenog: On je mašina

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
Foto: John Sibley/REUTERS
1/4
09.12.2022.
u 10:32

– Igrač koji se najviše fizički ističe je Marcelo Brozović. Interovo sidro postalo je Ptica trkačica ovog Svjetskog prvenstva. Nitko nije prešao 56.26 kilometara, koliko je on prešao na ovom natjecanju – napisala je Marca.

Hrvatska reprezentacija u 16 sati igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Brazila, a utakmica se kroz posljednjih nekoliko dana neprestano najavljuje. Najavila ju je i španjolska Marca koja je nahvalila središnji red vatrenih, a pritom istaknula učinak Marcela Brozovića.

>> U studiju Večernjeg otkrivena životna priča Dominika Livakovića, otkrio ga je čovjek koji nije dočekao njegovu najveću noć: 'Mali buš videl, taj bu jednog dana svjetska klasa'

– Hrvatska se može pohvaliti jednim od najboljih veznih redova na ovom Svjetskom prvenstvu, s loptom ili bez nje, onim u kojem igraju Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović. Mašina stvorena u Dinamu loptom barata kao svilom, ali pati kao i mnogi – započeli su.

Vatreni nisu imali lagan put, Japan su prošli tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Čak 120 minuta igre u osmini finala veliki je napor.

– Modrić (37) je slika te žrtve. Ali igrač koji se najviše fizički ističe je Marcelo Brozović. Interovo sidro postalo je Ptica Trkačica ovog Svjetskog prvenstva. Nitko nije prešao 56.26 kilometara, koliko je on prešao na ovom natjecanju – pišu pa nastavljaju:

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia - Al Janoub Stadium, Al Wakrah, Qatar - December 5, 2022 Croatia's Marcelo Brozovic celebrates scoring a penalty during the penalty shootout REUTERS/Dylan Martinez Photo: Dylan Martinez/REUTERS
Foto: Dylan Martinez/REUTERS

– Pomaže u tome i to što je Hrvatska igrala produžetak u utakmici s Japanom. Brozović, koji je zabio penal u prolasku Hrvatske u četvrtfinale, prešao je u toj utakmici 16.7 kilometara, srušivši time rekord svjetskih prvenstava koji je sam držao. Godine 2018. protiv Engleske prešao je 16.3 kilometra. A s vremena na vrijeme uhvate ga s cigaretom u ustima – navodi se i podsjeća na druge uspješne statističke podatke Brozovića.

Brozović predvodi u statističkim kategorijama reprezentacije. Uz impresivan broj pretrčanih kilometara, drugi je po broju blokiranih udaraca (devet), a po broju kontakta s loptom – njih 413 – peti je igrač ukupno na SP-u. Ima najviše dodavanja u reprezentaciji (363) u četiri susreta iza nas. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 2

Avatar messerschmittt
messerschmittt
11:41 09.12.2022.

umjesto Modrića, uz dužno poštovanje prema njemu treba staviti Majera, Modrića uvesti ako Bog da u produžetcima

KO
koraknaprijed
13:22 09.12.2022.

Živjela Nogometna Država Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije