Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale SP-a

Nevjerojatan podatak otkriva zašto je Hrvatska u prednosti nad Brazilom

KATAR 2022 - Hrvatska i Japan o pobjedniku odlučuju penalima
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
09.12.2022.
u 10:25

Vatreni iskusniji od Brazilaca, imaju 33 nastupa na SP-u više!

Pred nama je još jedan veliki nogometni dan, cijela će nacija s velikim zanimanjem gledati četvrtfinalnu utakmicu Svjetskoga nogometnog prvenstva u kojoj se u 16 sati sastaju Hrvatska i Brazil. Najteži je to ispit za izbornika Dalića i njegove izabranike, što govore i prognoze kladionica prema kojima je Brazil uvjerljivi favorit i na njegovu je pobjedu tečaj 1,40, a pobjeda Hrvatske tretira se kao veliko iznenađenje pa je tečaj na nju 8.

Brazil doista ima spektakularnu generaciju od koje se jako puno očekuje, što se može vidjeti i po procijenjenoj vrijednosti njegove momčadi koja iznosi čak 1,14 milijardi eura i trostruko je viša od procijenjene vrijednosti naše momčadi (377 milijuna eura). No, neki parametri idu i u korist naše reprezentacije, a to je prije svega iskustvo s velikih natjecanja.

Usporedimo li početne sastave koji se očekuju, naša je momčad godinu dana starija od brazilske momčadi (29-28) i ima više reprezentativnih nastupa (710-613). Također, ova brazilska reprezentacija nema iskustvo igranja u finalu SP-a jer nitko iz tog sastava nije igrao i 2002. godine kad je Brazil posljednji put igrao u finalu. Što se naših tiče, to iskustvo imaju čak petorica igrača jer su 2018. protiv Francuske igrali Lovren, Brozović, Modrić, Perišić i Kramarić.

Upravo naši iskusni igrači jezičac su na vagi i kad se gleda koliko koji igrač ima nastupa na svjetskim prvenstvima, što također ide u našu korist. Naših 11 igrača u toj kategoriji ima čak 97 nastupa (Modrić 16!), a njihovi suparnici 64. Iako se možda na prvu taj podatak ne čini bitnim jer su sve to igrači koji nastupaju za klupske nogometne velikane poput Reala, Barcelone, Juventusa, Manchester Cityja i PSG-a, svatko tko je nastupio na SP-u kaže da je to jedinstveno iskustvo. I baš zato možemo reći da bi to mogla biti prednost Hrvatske jer su barem šestorica naših igrača navikla na takve utakmice igrajući na najvećem svjetskom nogometnom natjecanju i protiv Argentine, Engleske, Francuske... I znaju kako na velikom natjecanju pobijediti nogometnu velesilu!

Video – Lovren i Kovačić uoči utakmice s Brazilom

Komentara 12

VI
vidum
10:59 09.12.2022.

Ovo bi vam trebala biti najlakša utakmica na prvenstvu. Igrajte za svoju dušu, ostavite srce na terenu i svi ćemo biti ponosni.

RI
Ringo
11:43 09.12.2022.

Zaboravili ste najbitniji podatak. Naši na ovom prvenstvu nisu izgubili ni jednu utakmicu.

ST
stefj
11:37 09.12.2022.

Ne treba fantazirati, no treba se nadati. Ako izgubimo s 1 gol razlike bit će kao pobjeda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije